Hlavní obsah

Hollywood nechce homosexuální herce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Sir Ian McKellen, který hrál v trilogii Pán prstenů Gandalfa, otevřeně řekl, že homosexuálním americkým hercům je bráněno v tom, aby měli úspěšnou hollywoodskou kariéru.

Článek

"Pro amerického herce, který chce mít úspěšnou kariéru, je velmi, velmi, velmi těžké být otevřený ohledně své sexuality," řekl šestašedesátiletý homosexuální britský herec.

Ještě složitější je to dle něj pro lesbické ženy. Z této skutečnosti má prý velmi úzkostný pocit. Hvězda snímku Pán prstenů říká: "Filmový průmysl v Kalifornii je velmi staromódní." McKellen promluvil na filmovém festivalu v Berlíně, kde obdržel cenu za celoživotní dílo.

Sir Ian také řekl, že kovbojská love story, Zkrocená hora, může otevřít dveře dalším filmům o homosexualitě. "Filmový průmysl se ale zdráhal obsadit homosexuální herce do hlavních rolí," řekl McKellen.

Reklama

Související témata:

Související články

Mladí vidí homosexualitu jinak

Byl to skvělý úlovek. Co? Svázaný ročník časopisu Láska a pohlaví z roku 1924. Nedávno jsem ho objevil v jednom antikvariátě. Toto periodikum vycházelo každý...

Brad Pitt chce hrát homosexuála

Filmy s homosexuální tematikou jsou nyní evidentně ve Spojených státech "in". Nejlépe to dokazují nejnovější oscarové nominace, které vedou právě filmy tohoto...

Výběr článků

Načítám