Hlavní obsah

Holčička našla na procházce zlatý valoun za více než půl milionu

Novinky, tcs

Obyčejná procházka se psem skončila pro australskou rodinu nálezem pokladu. Jedna z dcer našla na zemi zlatý valoun vážící 624 gramů. Cena valounu byla odhadnuta na více než 37 tisíc australských dolarů (zhruba 590 tisíc korun).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Otec s dvěma dcerami a psem vyrazili minulou neděli na procházku do přírody za město Bendigo nacházející se ve státě Victoria severně od Melbourne. „Žena zůstala doma, šli jsme jenom já, mé dcery a pes Lucky,“ uvedl serveru australské televize ABC muž, který si nepřál být jmenován.

A zatímco muž valoun přešel bez povšimnutí, jeho dcera do něj v domnění, že jde o obyčejný kus kamene, kopla. Pak se k němu ale sehnula blíž. „Tati, je tohle zlato?“ zeptala se otce, který usoudil, že by tomu tak opravdu mohlo být.

Vzali proto valoun k ověření a experti potvrdili, že se opravdu jedná o zlatý nuget. Váží 624 gramů a jeho cena se vyšplhala na desetitisíce australských dolarů. „Nemohlo to být načasováno líp. Rodina zažívá těžké časy, protože máme finanční problémy,“ svěřil se šťastný otec. Nuget plánuje muž prodat.

„Byl to sice náhodný objev, ale plánujeme se na místo nálezu vrátit. Většinou, když najdete takhle velký nuget, je poblíž ještě další zlato,“ uvedl muž, který z pochopitelných důvodů neuvedl ani přesné místo, kde zlato jeho dcera našla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám