Hlavní obsah

Heleně Vondráčkové vyloupili popelnici

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘITKA

Poklidná obec Řitka, kde bydlí zpěvačka Helena Vondráčková, se již druhý den dobře baví. Ve čtvrtek totiž před zpěvaččiným domem neznámý muž ukradl z její popelnice odpadky.

Foto: archiv Naděžda Chroboková-Tomicová.

Herečka Naděžda Chroboková-Tomicová.

Článek

"Dva dny jsem pobíhala po zahradě v montérkách, protože jsme upravovali trávník. Několik sousedů mě upozornilo, že kolem našeho domu neustále krouží automobil a z okénka mu čouhá dělo, tedy mohutný fotoobjektiv, a sleduje každý můj krok, vyprávěla Vondráčková nezvyklou krádež.

Dodávka uháněla jako po vyloupení banky

"Mávli jsme s manželem rukou, na to už jsme dávno zvyklí. Dokončili jsme zahradní práce a do popelnice jsme vyházeli staré krámy z přístěnku. Zbytek jsme naskládali do modrého pytle a ten jsme k popelnici uložili. Najednou přijela dodávka, ven vyskočil jakýsi chlap, chňapl pytel a ujel tak rychle, jako by právě vykradl banku," popsala dramatické okamžiky.

Krádež pytle s odpadky vrtala zpěvačce hlavou až do chvíle, kdy její manžel Martin Michal objevil v tisku titulek: Víte, co skrývá popelnice Miloše Zemana? Hned manželé pochopili, že se Helena stala dalším terčem novinářů, kteří dychtí po kuriózních informacích slavných lidí. Nyní je zvědavá, co v jejích odpadcích zajímavého najdou.   

Odpad z popelnic hvězd se dobře prodává

Prohrabávání odpadu celebrit není ve světě ničím novým. Čtrnáct let neúnavně prohrabávali Pascal Rostain a Bruno Mouron, reportéři francouzského týdeníku Paris Match, popelnice u sídel hollywoodských celebrit v Beverly Hills a fotografovali jejich obsah. Výsledky pak představili v newyorském Trash Store, kde jednotlivé snímky nabídli zájemcům na prodej za 6 tisíc dolarů.

K vidění byly záběry pantoflí v podobě plyšových zvířátek, jež doma s oblibou nosí herečka Halle Berry, plastikové obaly od hamburgerů a plechovky od piva, které naznačují mnohé o stravovacích návycích zpěvačky Madonny, či milostné dopisy, jimiž zahrnují ženy z celého světa démonického Jacka Nicholsona.

Ušetřeni pozornosti obou paparazziů však nezůstali ani jejich neméně slavní sousedé, režisér Steven Spielberg a herecké hvězdy Charlize Theronová a Nicolas Cage.

Poučení pro budoucí generaci

"Uvědomujeme si, že svým počínáním jsme hrubě narušili soukromí uvedených osobností. V žádném případě jsme je však nechtěli skandalizovat," přiznal Pascal Rostain. Obsah kontejnerů na odpadky prý zkoumali výhradně proto, aby získali podklady pro sociologickou studii o privátní tváři slavných celebrit.

"Věříme, že pořízené záběry se objeví v odborných publikacích o životním stylu osobností světového showbyznysu," uvedl Rostain v rozhovoru pro internetový server Paper Mag.

V této činnosti chtějí oba reportéři pokračovat i nadále. Tentokrát se však zaměří na obsah popelnic běžných rodin nejen v USA, ale také v Evropě, Číně, Indii a některých afrických zemích. Jejich cílem je přiblížit budoucím generacím konzumní kulturu lidí žijících na přelomu 20. a 21. století.

Reklama

Související články

Helena Vondráčková v Německu zabodovala

Zpěvačka Helena Vondráčková září štěstím. Její televizní show Pouť pro všechny (Ein Fest für alle), která běžela v přímém přenosu na německé televizi...

Vondráčková překvapila fotbalové fanoušky

Při úspěšném utkání ČR - Dánsko na evropském šampionátu ve fotbale prožili na stadiónu v Portugalsku mírný šok čeští fanoušci. V jejich středu se totiž...

Výběr článků

Načítám