Hlavní obsah

Helena Vondráčková se stane královnou

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V těchto dnech je režisér Zdeněk Troška absolutně zaneprázdněn vrcholícími zkouškami na Bizetovu Carmen, kterou režíruje ve Státní opeře v Praze. Po březnové premiéře si prý chvíli oddychne a pak se pustí do přípravy pohádky.

Foto: Vratislav Konečný

Jejich císařské Výsosti - Karel IV. s chotí

Článek

"Tentokrát bez mojí kamarádky Helenky Růžičkové, ale s mojí novou kamarádkou Helenkou Vondráčkovou. Helenky mě tedy neopouštějí," řekl Zdeněk Troška.

"Pro titul nové pohádky jsem se zatím nerozhodl, ale určitě vím, že Helenka Vondráčková v ní bude hrát královnu. Takovou hodnou, milou, krásnou královnu. Slíbil jsem jí to a slovo dodržím. Scénář už mám připravený. Nechci zatím víc prozradit, abych to nezakřikl."

Troška: Helenka je vždy připravená

Mnohé diváky svého druhého dílu filmu Kameňák překvapil, když obsadil do role učitelky známou zpěvačku. S o mnoho let mladším zpěvákem Martinem Maxou tak objevil zdařilou filmovou dvojici.

"S Helenkou je výborná spolupráce. Vždycky je perfektně připravená a pro roli královny je teď přímo stvořená. Už je to skoro třicet let, co se představila jako šíleně smutná princezna," připomněl Troška hudební pohádku režiséra Bořivoje Zemana, v níž hlavní role ztvárnili Helena Vondráčková a Václav Neckář.

Reklama

Související témata:

Související články

Helena Vondráčková se vrací do normálu

Zpěvačka Helena Vondráčková prožívá jedno z nejplodnějších období svého uměleckého života. V krátké době vydává další řadové album Hádej...!, když nové...

Troška a Pomeje se líbí i Putinovi

Zatímco řada filmařů se s blížícím vstupem do Evropské unie poohlíží po kontraktech západním směrem, úspěšná režisérsko-producentská dvojice Zdeněk Troška...

Vondráčková má ráda Valentýna

Svátek zamilovaných je pro mnohé české osobnosti showbyznysu příležitostí, jak vyjádřit svému partnerovi lásku. Najdou se však i celebrity, kterým Valentýn...

Výběr článků

Načítám