Hlavní obsah

Hazard se životem: lyžař se nechal táhnout vlakem po kolejích

Novinky, zkr
Polsko

Polská policie pátrá po muži, který se na lyžích nechal táhnout vlakem po zasněžených kolejích. Lyžař se chytil lana, které připevnil jeden z jeho „kompliců“ k soupravě, a řítil se po trati více než osmdesátikilometrovou rychlostí, uvedl server dailymail.co.uk.

BEZ KOMENTÁŘE: Lyžař se nechal na laně táhnout vlakem

 
Článek

Záznam, který vznikl sice už v lednu, ale na veřejnost se dostal až před pár dny, zachycuje celý průběh akce, na které se podílelo několik lidí. Mladík, nejspíš v teenagerovském věku, si vybral pro svůj nebezpečný kousek trať vedoucí polským venkovem.

Za vlak se připojil v okamžiku, kdy souprava zastavila na místním nádraží. Lano přivázal k poslednímu vagónu jeden z jeho přátel, který pak na nárazníku zůstal stát, i když se dal vlak do pohybu.

„Je to jeden z nejnebezpečnějších a nejstupidnějších kousků, jaké jsem kdy viděl,“ uvedl policejní mluvčí. „Záznam studujeme, abychom se pokusili identifikovat místo, kde se to stalo, i lyžaře. Takovéto věci nemůžeme nechat nepotrestané, nebo to bude inspirovat další,“ dodal.

S podobnými akcemi už má skupina své zkušenosti. V roce 2009 podnikli její členové jízdu za vlakem dvakrát. Letos se ji rozhodli zopakovat, aby ji mohli patřičně zdokumentovat. Podle policie je však takováto činnost nelegální a lyžař bude v případě dopadení čelit soudnímu líčení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám