Hlavní obsah

Hasiči a policisté strávili večer nad balíčkem s výkaly

Novinky, Petr Knötig
BRNO

Devět hasičů, několik policistů a psovod se svým svěřencem ohledávali v pondělí večer podezřelý balíček, ke kterému je přivolali vyděšení obyvatelé domu v Libušině třídě v Brně - Kohoutovicích. Teprve služební pes ale ukázal, že v krabičce není uložená bomba, jak se mnozí domnívali.

Foto: Petra Venutová
Článek

"Zavolat na policii, že v domě je nebezpečný balíček připomínající nastraženou bombu, se lidé odhodlali po 19. hodině večer. Mezitím si ho obyvatelé domu odkopávali vzájemně ke dveřím, aby u nich nic nevybuchlo. Až po ohledání místa nálezu se ukázalo, že v balíčku jsou jen výkaly," uvedl Mojmír Popp z brněnské policie.

Přítomní policisté jej vyhodili do popelnice.

Silami plýtvali zbytečně

Jak dlouho ležel balíček zabalený v papíře a uložený v igelitové tašce v panelovém domě, se zatím nepodařilo zjistit. Nakonec skončil u výtahu v 6. poschodí a pak se jeden z nájemníků rozhodl, že požádá policii o pomoc.

"Na místo jsme vyslali na žádost policistů devět hasičů, kteří zajišťovali místo nebezpečného nálezu a asistovali při prohlídce balíčku. Až po delším čase přijel psovod, který podle reakce psa balíček otevřel a zjistil, že se nic neděje a poplach je planý. Delší dobu však neznámý vtipálek zaměstnával dost sil a prostředků, které mohly chybět někde jinde," doplnil mluvčí hasičů Jihomoravského kraje Jaroslav Haid.

Podezřelá obálka na magistrátu

V krátké době jde o druhý nebezpečný balíček v Brně. Před dvěma týdny našla pracovnice podatelny Magistrátu města Brna podezřelou obálku s plastickou hmotou. Až pyrotechnik zjistil, že v obálce s nápisem ekrazit není plastická trhavina, ale plastelína s kondenzátorem, který měl úředníky vystrašit - celá zpráva.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám