Hlavní obsah

Hasič vběhl do hořícího domu pro tři děti, akci natočil kamerou na helmě

Novinky, Markéta Klánská
San Leandro

V úterý brzy ráno zachvátil požár obytný dům na okraji kalifornského města San Leonardo. Kolem sedmé hodiny byli na místo přivolaní hasiči z okresu Alameda, aby plameny uhasili a vytáhli z domu tři vyděšené děti. Jeden ze zasahujících hasičů měl na helmě kameru a úspěšnou záchrannou akci natočil.

BEZ KOMENTÁŘE: Dramatický zásah v hořícím domě natočil hasič kamerou na své helměVideo: LiveLeak.com

 
Článek

„Když jsme na místo dorazili, všude byl chaos. Vyděšení sousedé a rodiče na nás volali, že jsou ve druhém patře ještě uvězněny tři děti,“ řekl regionální televizi KGO kapitán Tom Pappas, který měl na helmě připevněnou kameru.

Pappas se spolu se svým týmem po příjezdu na místo okamžitě začal chystat do hořícího domu. Během příprav kamerou na hlavě mimo jiné natočil i to, jak vystrašená matka podávala z druhého patra hasičům jedno ze svých dětí, zatímco kolem ní šlehaly plameny.

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry hořícího domu z protější budovy

Pak už se Pappas vydal po schodech do útrob domu. Na záběrech z jeho kamery je vidět, jak nejprve narazil na hustý kouř. Volal tedy na děti, aby je mohl vystopovat podle hlasu. Nakonec je díky kolegům s infračervenými kamerami našel ukryté ve skříni pod přikrývkami. Dvě z nich vynesl ven, třetí se dostalo z domu samo.

„Děti byly zalezlé ve skříni v zadní ložnici a schovávaly se pod přikrývkou. Strachovaly se o své životy,“ řekl Pappas, který už má vzhledem k 20leté praxi s podobnými zásahy bohaté zkušenosti.

Děti jsou v pořádku, čtyři jiní lidé ale podle serveru Pleasanton Weekly skončili v nemocnici. Příčina požáru je zatím v šetření, podle prvních odhadů ho ale mohl způsobit teplomet umístěný nebezpečně blízko matrace.

Kamera jako svědek dramatických událostí

Hasiči z okresu Alameda používají kamery při zásazích především proto, aby mohli zpětně přezkoumávat své postupy. Záběry také poskytují veřejnosti, aby lidem ukázali, jakému nebezpečí musí čelit, a navíc se snaží touto cestou poukázat na fakt, že při záchraně životů opravdu záleží na každé vteřině.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám