Hlavní obsah

Vévodkyně Meghan šla s pravdou ven. A Harry hned schytal kritiku

Novinky, nčs

Dlouhá léta platilo, že britská královská rodina vystupovala na veřejnosti podle jasně daných pravidel a do svého soukromého života nechávala okolí nahlédnout jen zcela výjimečně. Zdá se však, že zažité pořádky netrvají věčně, což v poslední době dokazují Harry a Meghan.

Foto: Profimedia.cz

Harry promluvil o vztahu se svým bratrem.

Článek

Vévodkyně ze Sussexu se v dokumentu britské komerční stanice ITV vyhnula otřepaným floskulím a veřejně promluvila o vlastních pocitech. Meghan, která je velmi často terčem bulvárních novinářů, získala podporu i u svého manžela Harryho, který dokonce situaci přirovnal k té z devadesátých let minulého století, kdy se s podobným tlakem novinářů vyrovnávala i jeho matka princezna Diana.

Právě princ Harry dodnes viní ze smrti matky především britská bulvární média. Princezna Diana zahynula v roce 1997, kdy se při snaze uniknout fotografům stala obětí autonehody.

Měl by sklopit hlavu a přestat si stěžovat.
Penny Junorová

„Moje nejčernější noční můra je, že se historie může opakovat,” vyjadřuje obavy princ Harry v narážce na smrt své matky.

Pocity jako tabu

Ačkoliv britští přátelé Meghan varovali, že bulvár na ostrovech jí zničí život, vévodkyně se domnívala, že tlak ze strany médií ustojí. „Víte, v Americe nic takového nemáme. Ale já si nemyslela, že to bude jednoduché. Doufala jsem však, že to bude spravedlivé,” říká někdejší americká herečka, dnes členka britské královské rodiny.

Foto: Profimedia.cz

Na pocity vévodkyně se ptá prý málokdo.

Harry a Meghan se před časem rozhodli, že na několik týdnů opustí královské povinnosti a vydají se i se svým synem Archiem na cestu po Africe. A právě při putování černým kontinentem vznikl hodinový dokument, ve kterém manželský pár mimo jiné odsuzuje bulvár, se kterým se pustil do soudní války.

Vévodkyně se rovněž setkala s otázkou na vlastní pocity. „Tak zaprvé děkuji, že se mě na to vůbec ptáte, protože se nestává často, že by to někoho zajímalo. Já se opravdu snažím naučit se ten britský klid, ale to, co to se mnou dělá uvnitř, to je zničující,” prozrazuje 38letá Meghan.

Měl by sklopit hlavu

Na kameru rovněž promluvil princ Harry, jenž se vyjádřil ke vztahu se svým kdysi nerozlučitelným bratrem. „Součástí mojí role, mojí práce, vlastně celé této rodiny je být neustále pod tlakem. I když teď jdeme s bratrem každý vlastní cestou, pořád jsme bratři, já tu pro něj vždycky budu a vím, že stejně tak on pro mě,” říká 35letý Harry.

Princ Harry s Meghan kážou o ekologii, sami létají soukromými letadly sem a tam

Evropa

O tom, zda by měl manželský pár dávat najevo svoje pocity a veřejně o nich mluvit, není zcela přesvědčená novinářka Penny Junorová, která o královské rodině napsala několik knih. „Je to velká chyba. Měl by sklopit hlavu a přestat si stěžovat,” myslí si Junorová.

„Je jasné, že to nemá jednoduché, ale viděla jsem spoustu lidí, kteří byli v podobné situaci a neměli taková privilegia, jako má on. Tohle není ten Harry, kterého známe a kterého milujeme,” dodává kriticky novinářka.

Reklama

Související témata:

Související články

Bývalý domek Meghan Markleové je na prodej

Domek v Los Angeles, který ještě předtím, než se stala vévodkyní ze Sussexu, obývala tehdejší herečka Meghan Markleová, je na prodej. Zájemci si musí...

Výběr článků

Načítám