Hlavní obsah

Halle Berryová vyhrála boj nad cukrovkou

LOS ANGELES

Není tajemstvím, že exotická herečka Halle Berryová, známá například z filmů Catwoman, Boeing 747 v ohrožení nebo Bondova dívka ze snímku Dnes neumírej, trpí cukrovkou typu I. Lékaři na to přišli poté, co v roce 1989 při natáčení televizního sitcomu Living Dolls náhle omdlela a strávila sedm dní v kómatu.

Článek

Halle byla postavena před složitý úkol, doktoři ji neslibovali žádné zázraky. Předpovídali jí pravděpodobnou ztrátu zraku a možnou amputaci nohou. Pro herečku to byly krušné chvíle, ale touha po životě ji donutila se alespoň pokusit o uzdravení.

"Občas jsem si uprostřed rozdělané práce musela jít píchnout inzulín. Omlouvala jsem se štábu, že si jen odskočím, možná to na ně mohlo působit tak, že jsem nějaká primadona, ale já si říkala, že takový je prostě život."

I přes bolesti začala trénovat

Halle musela zásadně změnit svou životosprávu a i přes obrovské bolesti a potíže s nemocí spojené začala tvrdě cvičit. Lékaři ji varovali, že by si mohla hodně uškodit, ale herečce dělala fyzická námaha paradoxně dobře. Nakonec díky své píli a trpělivosti nad nemocí téměř vyhrála. Její stav se zlepšil a Halle dnes zvládne i ty nejobtížnější filmové role.

Pomáhá diabetikům

Díky této těžké zkušenosti se začala více zajímat o problematiku diabetiků. V Americe je totiž postiženo touto chorobou čím dál víc mladých lidí. Je to způsobeno nezdravým stylem života, špatným stravováním a příliš velkým stresem, kterým jsou lidé vystavováni. Začala působit v organizaci pečující o těžké diabetiky a vyprávěním svého příběhu je motivuje k lepším výkonům v průběhu léčby.

Hereččina cukrovka je dnes stabilizována. Halle se cítí dobře, je zdravá a může bez problémů realizovat své sny.

Reklama

Související témata:

Související články

Halle Berryová nakupuje v sexshopech

Americká herečka Halle Berryová pro časopis Harper´s Bazaar prozradila, že pravidelně navštěvuje obchody s pomůckami, které dokáží zpestřit sexuální život....

Halle Berryová prý chodí s expřítelem

Hollywoodská herečka Halle Berryová se údajně dala dohromady se svým bývalým přítelem Michaelem Ealym, jehož opustila, neboť se nechtěla znovu vdávat. Podle...

Výběr článků

Načítám