Hlavní obsah

Gondoliér nepřestal veslovat ani v karanténě a baví internet

Benátky

Ve ztichlých Benátkách se kvůli koronavirové karanténě potýkají s nucenou nečinností i stovky tamních gondoliérů, jeden z nich však svými pravidelnými tréninky na podomácku vyrobeném balkonovém trenažéru baví nejen sousedy, ale i lidi na internetu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustarční foto

Článek

Dvaaosmdesátiletý Lucio Dolcetta se snaží udržet v kondici a zároveň svým nadhledem a sebeironií dodává odvahu Italům, kteří jeho nahrávky sledují, napsala agentura DPA.

„Každé ráno trénuji 30 minut a u toho se můžu z balkónu dívat na kanál,” tvrdí doyen benátského cechu gondoliérů, který stejně jako jeho kolegové musel kvůli březnovému nařízení vlády zůstat „na suchu”. Důchodce se ale snaží na svou situaci dívat optimisticky a ve svých videích zvesela vyzývá své diváky: „Přátelé! Udržujme se ve formě!”

99letá prababička porazila koronavirus. Vděčí za to sušenkám a marmeládě, vtipkuje rodina

Koronavirus

Dolcetta se snaží udržet návyky svého řemesla díky důmyslně sestrojenému trenažéru, na němž pravidelně předstírá jízdu na hladině benátské laguny. K jeho výrobě mu přitom stačily provazy, gumy, dráty a pár tyčí. Cvičí prý s pohledem upřeným na vodu a neztrácí humor.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám