Hlavní obsah

Gibsonovy Pašije přiměly vraha k přiznání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TEXAS

Kontroverzní film Pašije - Umučení Krista v režii Mela Gibsona přiměl mladého Američana ze státu Texas, aby se přiznal k vraždě, kterou vykonal před pár měsíci. V pátek o tom informovaly internetové stránky BBC.

Foto: Stanislava Dvořáková

"Nesem vám noviny poslouchejte", vyzval přítomné ústecký smíšený pěvecký sbor Alou Vivat: "slyšte je pilně a neomylně ..."

Článek

Tisková policejní mluvčí Jeannie Gage potvrdila, že se Dan Leach začátkem března na policii doznal, že zabil devatenáctiletou těhotnou ženu, se kterou odmítal sdílet společný život.

Měla to být sebevražda

Policie se do té doby domnívala, že se Ashley Nicole Wilsnová, která zemřela 18. ledna, oběsila. Její jednadvacetiletý vrah se však přiznal, že dívku zavraždil a vše nahrál tak, aby vražda vypadala jako sebevražda.

Potvrdila to ve čtvrtek místní policie a dodala, že mrtvá byla nalezena ve svém bytě, kde byla objeven rovněž falešný dopis na rozloučenou.

Výčitky svědomí vypluly na povrch

V Leachovi se probudily výčitky svědomí po rozhovoru s přítelem, s nímž mluvil o filmu Umučení Krista, který vypráví o dvanácti posledních hodinách života Ježíše. Po jeho shlédnutí se rozhodnul, že se udá na policii.

Reklama

Související články

V Pašijích Mela Gibsona tečou potoky krve

Ještě před pěti měsíci měl hollywoodský herec Mel Gibson problémy se sháněním distributora pro svůj film, zachycující posledních dvanáct hodin života Ježíše...

Zemřela při sledování Gibsonova filmu

Obyvatelka Kansasu zemřela při promítání nového kontroverzního filmu The Passion of the Christ, který režíroval herec Mel Gibson. Odvážný projekt za 25 miliónů...

Fanatici pronásledují Gibsona a Caviezela

Desítky mužů v plné zbroji v současnosti střeží hollywoodskou hvězdu Mela Gibsona a jeho hereckého kolegu Jamese Caviezela. Po zuby ozbrojenou ochranku mají...

Výběr článků

Načítám