Hlavní obsah

Gere a Hawnová zachraňují tibetské exulanty

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

O tom, že se Richard Gere hodně zajímá o Tibet a buddhismus, vědí nejen všichni v Hollywoodu, ale i Dalajláma. Teď si hvězda filmu Pretty Woman získala na svou stranu i blízkou přítelkyni a kolegyni Goldie Hawnovou. Společně oba herci nabízejí tibetským exulantům jeden milión dolarů, aby se jejich životní podmínky na severu Indie zlepšily.

Foto: Dana Ehlová

Vládci Orlických hor a Martin Dejdar gratulují vítězné masce, kterou se stal papamobil

Článek

Gere, blízký Dalajlámův přítel, seznámil s tibetským duchovním vůdcem také šarmem jiskřící Hawnovou. Blonďatá herecká hvězda se zhrozila, v jak nehorázných hygienických podmínkách musejí ve městě McLeodganj utečenci žít. Jako žena vzala věci do svých rukou a okamžitě zařídila finanční podporu.

"Byli znechuceni podmínkami, v jakých tady lidé přežívají. Navštívili nás loni v říjnu. Gere poslal určitou část pomoci hned po svém návratu do Spojených států a slíbil další. Po roce se zdá, že dodržel slovo, a jeho slib se plní," prohlásil tibetský duchovní.

V malém pošmourném městečku McLeodganj na úpatí Tibetu sídlí od roku 1960 exilová vláda v čele s duchovním vůdcem Dalajlámou. Za tu dobu uprchlo z komunistické Číny na deset tisíc Tibeťanů. S přibývajícím počtem utečenců a vzrůstající popularitou této oblasti v okolním světě se rok od roku zhoršují zdejší životní podmínky. Investovat je potřeba především do výstavby komunikací, infrastruktury a zajistit zásobování hygienickými potřebami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám