Hlavní obsah

George Bush přišel v davu v Albánii o hodinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TIRANA

Americký prezident George Bush zřejmě dost dobře netuší, kam se mu během nedělní návštěvy Albánie mohly podít náramkové hodinky. Úřady Albánie, kde se Bushovi dostalo vřelého přijetí, záhadnou ztrátu popírají, událost je ale zdokumentována na videu.

Článek

Pán Bílého domu se v albánském městečku Fushe-Kruje drahnou chvíli zdravil a objímal se svými tamními příznivci, srdečně si s mnohými z nich potřásal rukou, kterou zpočátku zdobily hodinky. Jak ale ukazují fotografie a video, které v úterý na svých internetových stránkách zveřejnil italský list La Repubblica, hodinky mu v té vřavě o něco později z ruky záhadně zmizely a na zápěstí mu po nich zbyl jen otlačený proužek.

Video můžete vidět ZDE

Vzápětí poté, co se video objevilo na stránkách italského deníku, ale albánské úřady ujistily, že hodinky nalezl jeden z členů ochranky a předal je později Bushově choti Lauře. "Bush opouštěl Albánii se svými hodinkami," dušoval se jeden z albánských úředníků.

Podle zástupce albánské policie to mohou potvrdit i televizní záběry, které ukazují Bushe, jak se na letišti loučí a mává levačkou, na níž má hodinky. Inkriminovanou "davovou scénu" s hodinkami již v pondělí odvysílaly albánské televize, píše agentura EFE.

Reklama

Související témata:

Související články

Bush v Albánii podpořil nezávislost Kosova

Americký prezident George Bushe pomalu končí své týdenní turné po Evropě. V neděli na několik hodin navštívil Albánii. Návštěva se nesla v atmosféře bouřlivého...

Výběr článků

Načítám