Hlavní obsah

Francouzský Spiderman si nedá pokoj. Zdolal další mrakodrap a opět ho zatkla policie

Frankfurt nad Mohanem

Německá policie v sobotu ve Frankfurtu nad Mohanem zatkla Francouze Alaina Roberta, přezdívaného francouzský Spiderman (Pavoučí muž), když bez povolení vylezl na další mrakodrap. Informovala o tom agentura AFP. Sedmapadesátiletý Francouz vyšplhal tentokrát na 154 metrů vysokou budovu zvanou Skyper.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Francouz Robert vylezl na 154 metrů vysoký mrakodrap ve Frankfurtu nad MohanemVideo: AP

 
Článek

Během asi půlhodinového výstupu Roberta sledovali a fotografovali udivení kolemjdoucí a s dalekohledem ho následně pozorovali ze země i přivolaní záchranáři. Když slezl na zem, zatkli ho policisté, podobně jako se mu to stalo i v řadě předchozích měst.

Stošedesátpět centimetrů vysoký Robert, který váží asi 50 kilogramů, zdolal od roku 1994 už řadu výškových staveb v různých koutech světa, včetně Eiffelovy věže v Paříži nebo Empire State Building v New Yorku. V roce 2011 vylezl za šest hodin i na nejvyšší mrakodrap světa Burdž Chalífa v Dubaji, který měří 828 metrů. V tomto případě měl ale povolení od místních úřadů a použil bezpečnostní lano a další výstroj.

Letos v srpnu během současných protičínských protestů Robert vyšplhal na mrakodrap v Hongkongu, kde vyvěsil obrovský prapor, na němž spojil vlajky Hongkongu a Číny a zobrazil podané ruce a slunce.

"Věnoval jsem kus života lezení po horách a po skalách a nyní lezu na budovy. Jsou to vždy free sólo výstupy, což znamená, že nepoužívám žádné jištění," zdůvodnil své počínání francouzský Spiderman. Díky své zálibě se dostal i do Guinnessovy knihy rekordů mimo jiné počtem budov, které zlezl bez jištění (více než 100), rychlostí, s jakou některé z nich slezl, či nejvyšší výškou, jakou zdolal.

Reklama

Výběr článků

Načítám