Hlavní obsah

Francouzská herecká legenda Alain Delon je v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Francouzský herec Alain Delon přistál v pátek v 17:30 na Pražském letišti v Ruzyni. Legenda francouzského filmu bude v sobotu předávat korunku vítězce soutěže Česká Miss 2007.

Článek

Delon po příletu strávil 40 minut v uzavřeném salonku se štábem televize Nova. Fotografům pak pouze krátce zapózoval spolu s ředitelkou soutěže Michaelou Maláčovou. Poté odjel do hotelu.

:. Francouzský herec Alain Delon po příletu do Prahy

V roli experta ženské krásy se Delon představil již několikrát. V roce 1997 se ujal úlohy předsedy poroty v ukrajinském Kyjevě, když se tam konala soutěž Miss Europe. Část dívek se tam tehdy pro údajně špatné podmínky rozutekla ještě před finále a pověst soutěže byla poněkud pošramocena. V roce 2001 byl Delon předsedou soutěže Miss Francie a v roce 2005 šéfoval porotě při Miss Itálie.

Zkušenost s miss měl Delon i v osobním životě. Patnáct let byl ženatý s bývalou nizozemskou královnou krásy Rosalií van Breemenovou, s níž má dceru Anouchku (17) a syna Alaina Fabiena (13). Ta ho však v roce 2002 opustila.

:. Legendu francouzského filmu Alaina Delona v Praze přivítala šéfka soutěže Česká Miss Michaela Maláčová.

V Praze byl dvaasedmdesátiletý filmový idol naposledy v červnu 1999. Propagoval tehdy film Poloviční šance, v němž si zahrál se svým přítelem Jeanem Paulem Belmondem. Předtím české hlavní město navštívil v únoru 1993 jako čestný host Plesu v opeře.

I když největší slávu v herecké kariéře má Delon patrně již za sebou, z filmového plátna nezmizel. V českých kinech má právě premiéru snímek Asterix a Olympijské hry, v němž podle některých kritiků zastínil i hlavní hrdiny. Loni se Delon objevil také na divadelních prknech, na nichž vystupoval v životě jen párkrát.

:. Legendu francouzského filmu Alaina Delona v Praze přivítala šéfka soutěže Česká Miss Michaela Maláčová. Všechny fotografie: PRÁVO/Petr Hloušek

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám