Hlavní obsah

Francouzky jsou větší a zaoblenější

Paříž

Průměrný Francouz je dnes o pět a půl centimetru vyšší a o pět kilo těžší než před třiceti lety a průměrná Francouzka vyrostla za tu dobu o 2,1 centimetru a přibrala 1,8 kilogramu. Nabytá kila se ale v obou případech projevují hlavně v partii, kde to není moc žádoucí, totiž v pase. Ukázal to rozsáhlý průzkum, který poprvé po třiceti letech uskutečnil Francouzský ústav textilu a oblečení.

Článek

Francouzka je dnes v průměru vysoká 162,5 centimetru, váží 62,4 kilogramu, přes prsa má 93,6 a přes boky 100,2 centimetru. Vosí pas jejích prababiček z počátku minulého století je ale jen vzpomínkou - dnes má v pase 79,9 centimetru, tedy o šest a půl víc než před třiceti lety a o čtrnáct víc než začátkem 60. let.

Není proto možná náhoda, že do módy znovu přichází korzet. Dámy, které jsou se svou vahou nespokojené, se autoři průzkumu snaží utěšit tím, že průměrná Belgičanka váží o osm kilo víc a průměrná Američanka má kolem pasu skoro o deset centimetrů víc.

Kdyby tato útěcha nestačila, je tu ještě známý módní návrhář Pierre Cardin, který prohlašuje, že se mu dnešní ženy zdají krásnější než jejich předchůdkyně. "Jsou větší, jejich svaly se vyvinuly, jejich těla jsou sportovnější, hezčí," řekl v novinovém interview k výsledkům průzkumu. A ideální žena je podle něho beztak v každém případě ta, kterou milujeme.

Reklama

Související témata:

Související články

Zhubnuli, nekouří a mají lepší erekci

Porucha erekce je záludná tím, že ji muži chápou jako osobní selhání, a ne jako nemoc. Místo, aby šli okamžitě k lékaři, snaží se své potíže tajit. Přitom...

Jíst a pít zdravě, ale i s požitkem

O pozitivním vlivu mírného pití vína na srdce a kardiovaskulární systém toho novináři napsali už dost. Málo zdůrazňují, že překročení rozumné míry alkoholu...

Výběr článků

Načítám