Hlavní obsah

Fotografie z paměťové karty nezmizely ani po šesti letech v oceánu

Novinky, vps

Američanka Lindsay Scallanová nemohla uvěřit svým uším, když se dozvěděla, že fotoaparát, který ztratila v roce 2007 při potápění na Havaji, se našel na přibližně osm tisíc kilometrů vzdáleném Tchaj-wanu. Paměťová karta navíc byla neporušená, takže získala zpět fotografie, které už dávno považovala za ztracené. Informovala o tom agentura Reuters.

Potápěčka ztratila na Havaji fotoaparát, po šesti letech připlaval na Tchaj-wanVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Fotoaparát našel už v únoru na pláži na Tchaj-wanu zaměstnanec China Airlines Douglas Čcheng. Vyjmul ho z vodotěsného obalu, vyzkoušel kartu a zjistil, že fotky byly pořízeny na Havaji. Kontaktoval proto zpravodajský pořad Hawaii News Now s prosbou o odvysílání reportáže v naději, že se podaří najít majitele foťáku.

Po necelých dvou dnech poslal Scallanové odkaz na reportáž její kamarád ze střední školy a dokonale ji zaskočil. „Nemohla jsem uvěřit, že se po takové době objevil tak daleko a navíc s neporušenou paměťovou kartou,“ řekla 32letá Američanka minulý týden v rozhovoru pro televizní kanál KLTV.

Scallanová přišla o fotoaparát při nočním potápění u pláže Kaanapali. Ve foťáku měla všechny fotky z dovolené, ztráta to proto byla bolestivá. Nález po šesti letech je pro ni stále těžko uvěřitelným překvapením.

Od China Airlines navíc dostala nabídku plně hrazené cesty na Tchaj-wan, aby si mohla fotoaparát vyzvednout. Američanka ale zrovna nastoupila do nového zaměstnání, a tak zatím neví, jestli této nabídky bude moci využít.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám