Hlavní obsah

Firma nabízí luxusní rakev, která hraje nebožtíkům oblíbené písně

Novinky, vps

Povedený vtip, chytrá reklamní kampaň nebo opravdový produkt, to jsou nejčastější reakce na rakev s propracovaným audio systémem od švédské společnosti Pause Ljud & Bild. Pravý účel zatím zůstává utajen, ale vzhledem k ceně bezmála 600 tisíc korun by byla rakev pouze pro ty největší nadšence.

BEZ KOMENTÁŘE: Švédské luxusní rakve hrají nebožtíkům hudbu

 
Článek

Společnost uvádí, že kupující si může sestavit seznam skladeb, který bude po jeho smrti nahrán do rakve. Možnost ovlivnit hranou hudbu mají i příbuzní zemřelého. Ti mu můžou skladby vybírat sami pomocí online služby.

Rakev je mimo jiné vybavena šesti reproduktory, 20centimetrovým subwooferem a dvěma zesilovači. Je možné objednat i náhrobek s malým počítačem a 18centimetrovým displejem, který ukazuje přehrávané písně.

„Jen proto, že jste mrtví, neměli byste být připraveni o povzbuzující sílu hudby. Někteří lidé věří, že nádherná melodie může dosahovat i mimo naše smysly. U naší rakve můžete očekávat božské pohodlí a nebeský zvuk,“ uvedl pro MailOnline Fredrik Hjelmquist, ředitel společnosti Pause Ljud & Bild.

Společnost dokonce doporučuje písně, které by neměly chybět v žádném sestaveném seznamu. Patří mezi ně například Knocking On The Heavens Door (Klepání na nebeskou bránu) od Boba Dylana nebo Ashes To Ashes (Popel k popelu) od Davida Bowieho.

„Hudba je moje největší životní vášeň a vezmu si jí s sebou do hrobu. Svojí rakev už mám připravenou, ale doufám, že ji ještě nějaký čas nebudu muset použít,“ dodal Hjelmquist.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám