Hlavní obsah

Fanoušek Star Treku předělal byt na vesmírnou loď, exmanželka mu ji vezme

– Hinckley
Novinky, Markéta Klánská

Kdekdo touží po bytě, který by naprosto vyhovoval jeho představám. Osmapadesátiletý Tony Alleyne si svůj sen splnil. Byt v anglickém Hinckley přetvořil v interiér vesmírné lodi z populárního sci-fi seriálu Star Trek. Z výsledku se však už nebude radovat dlouho, bývalá manželka ho chce o jeho unikátní bydlení připravit.

Foto: Profimedia.cz

Tony Alleyne si splnil sen a přetvořil si byt ve vesmírnou loď ze seriálu Star Trek. Bývalá manželka chce jeho dílo zničit a byt prodat

Článek

Dvaapadesátiletá exmanželka Georgina plánuje byt, který patří do jejího vlastnictví, prodat. Případným zájemcům ho však chce nabídnout v mnohem konvenčnější podobě. Chce tak zruinovat více než deset let Alleynovy práce.

Foto: Profimedia.cz

Přestěhovat unikátní interiér z bytu v Hinckley v Leceistershiru někam jinam by stálo v přepočtu asi tři milióny korun

Během uplynulých let totiž Alleyne obohatil malý byt o digitalizovanou palubu, světelné přístroje a dokonce i transportní jednotku, tedy fiktivní zařízení, které slouží k rychlému přenosu osob nebo věcí. Okna vybavil silnou vrstvou plexiskla a dřeva, aby vzbuzovala dojem, že je za nimi vesmír. A změny se dočkal i venkovní zvonek. Při zazvonění přehrává ukázku hlasu Patricka Stewarta v roli kapitána Jeana-Luca Picarda.

Foto: Profimedia.cz

Veškeré praktické vybavení bytu perfektně zapadá do futuristického stylu Star Treku

„Kamarád mi dal časopis o Star Treku a mě posedla myšlenka, že budu mít vlastní vesmírnou loď. Smál se mi, když jsem se mu s tím svěřil. Myslel si, že je to vtip, mně ale bylo jasné, že to jednou dokážu. Byla to taková terapie po rozvodu,“ řekl v rozhovoru pro deník The Daily Mail Alleyne.

Foto: Profimedia.cz

Ani jediná ložnice, která se v bytu nachází, neušla změně

Není tedy divu, že ho zpráva o záměrech prodat byt, ve kterém žije od rozvodu v roce 1994 sám, zdrtila. Podle deníku The Sun by ho navíc stálo asi 100 000 liber (3 000 000 korun), kdyby chtěl celý interiér přemístit do jiného bytu.

„Je slabé říct, že jsem deprimovaný. Je to mé životní dílo. Přiznávám, že jsem uronil nějakou tu slzu,“ uvedl dále Alleyne, který na všem pracoval naprosto sám. Utratil tisíce liber, kdyby ale najal nějakou firmu, přišlo by ho to mnohonásobně dráž.

Foto: Profimedia.cz

Věrnou kopii vesmírné lodi budoval Alleyne deset let. Vše zvládl vlastníma rukama, i tak ho to ale vyšlo na desítky tisíc liber

„Přestavba byla jako sen. Měl jsem vizi a opravdu mě překvapilo, co všechno jsem zvládl pouze tvrdou prací. Někdo by si možná mohl myslet, že jsem osoba k politování, ale nejsem. Jsem jen zapálený pro Star Trek, to je můj jediný přečin,“ dodal na závěr Alleyne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám