Hlavní obsah

Fanoušci, pozor na krokodýly!

BUKUREŠŤ

Řádění fanoušků na fotbalových stadionech dělá vrásky na čele nejednoho klubového činovníka. S nápadem, jak zabránit chuligánům ve vniknutí na hrací plochu, přišel během zimní přestávky majitel malého rumunského klubu Steaua Nicolae Balcescu. Od jara by o bezpečnost hráčů na ploše měli pečovat krokodýli.

Článek

Klub, hrající čtvrtou ligu, sice nemá šatny a hráči se převlékají v hospodě mezi kulečníkovými stoly, na nichž se často pomocí koulí vytvářejí modelové herní situace, ale v bezpečnostních opatřeních je dál než Real Madrid. Zprávu o neobvyklých strážcích pořádku přinesla internetová stránka UEFA.

Vodní příkop nestačil

Majitel klubu a komunistický místostarosta Alexandru Cringus už měl dost řádění neukázněných příznivců; když mu fotbalový svaz pohrozil vyloučením ze čtvrté ligy, nechal kolem hrací plochy vykopat příkop a napustit ho vodou. Zatím se v něm prohánějí jen kachny, ale majitel slíbil, že jakmile se jen trochu oteplí, vypustí do vody krokodýly.

V obchodě se zvířaty je sehnal za 470 eur za kus. "Příkop je dost široký, takže ho nikdo nepřeskočí. Myslím, že problémy s vbíháním diváků na hřiště definitivně skončily," komentoval novinku, z níž mají trochu obavy malí sběrači zakopnutých míčů.

Klub má podle UEFA i další zvláštnost. Na žádném jeho domácím zápase už řadu let nechyběl třiaosmdesátiletý místní kněz Ionel Teodorescu. Když hraje Steaua, dokonce prý krátí mši, aby stihl začátek. Vynechal jen jednou, když byl povolán k nemocné prasnici. Teodorescu totiž v městečku pracuje zároveň jako veterinář. Jestli bude mít v péči i klubové krokodýly, zpráva neuvádí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám