Hlavní obsah

Expremiér Tony Blair se učí posílat textové zprávy

BBC, rei
LONDÝN

Tony Blair se po odchodu z úřadu předsedy britské vlády potýká s řadou potíží, nad kterými se lidé pousmějí. Zvykám si na to, že už mi není dovoleno projíždět křižovatky na červenou a učím se odesílat textové zprávy z telefonu, řekl s trochou nadsázky Blair na večírku Labouristické strany.

Článek

Blair si koupil poslední mobilní telefon loni v říjnu, až dosud ale neměl moc času a chuti se s přístrojem seznámit. "Konečně jsem odeslal první zprávu a víte, co mi přišlo za odpověď? A kdo jste?" vtipkoval Blair, kterému někteří pro jeho technofobii někdy přezdívají "přítel pera a papíru". 

"Snaží se, má na pracovním stole počítač - k nepotřebě," dělal si vloni ze svého šéfa legraci někdejší vedoucí tiskového odboru premiérova úřadu Alistair Campbell. Ačkoliv si Blair před rokem zřídil e-mailovou adresu, hudbu do přehrávače mu z počítače raději stahuje jeho dcera Kathryn.

Tony Blair předal úřad britského předsedy vlády Gordonu Brownovi 27. června. [celá zpráva] V brzké době by měl začít pracovat jako zvláštní emisar tzv. blízkovýchodního kvarteta OSN, EU, Ruska a USA. [celá zpráva] Jeho úkolem bude vyjednat mírová řešení konfliktů na Blízkém východě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám