Hlavní obsah

Excentrický pán tygrů se přepočítal, Trump ho nechal za mřížemi

Joe Exotic, jedna z nejbizarnějších postav Spojených států, si momentálně odpykává ve vězení 22letý trest za týrání zvířat, falšování dokumentů a přípravu vraždy. V souvislosti s koncem prezidenta Trumpa vyhlížel Exotic milost a jeho tým na něj čekal s limuzínou před vězeňskými branami. Avšak marně, Exoticovo jméno se na seznamu 73 omilostněných osob neobjevilo.

Foto: Profimedia.cz

Joe Exotic je jednou z nejbizarnějších postav Ameriky.

Článek

Sám sebe označuje za nejúspěšnějšího chovatele tygrů v USA, ve skutečnosti je však Joe Exotic, vlastním jménem Joseph Maldonado-Passage rozený Schreibvogel, nejvýraznější postavou rozsáhlé obskurní skupiny chovatelů a provozovatelů kontroverzních malých zoologických zahrad, kde dochází ke zneužívání a týrání zvířat.

Od minulého roku si Joe Exotic odpykává 22letý trest a jeho poslední nadějí byla prezidentská milost odcházejícího Donalda Trumpa. Exotic byl vždy jeho podporovatelem a nyní proto doufal, že prosbu o milost vyslyší. Jeho tým vedený soukromým detektivem Ericem Lovem byl natolik sebevědomý, že vše přichystal na Exoticovo propuštění z věznice Fort Worth v Texasu.

Foto: Profimedia.cz

Limuzína, kterou pro Exotica připravil soukromý detektiv Eric Love, nakonec zůstala nevyužita.

„Natolik si věříme, že máme připravenou limuzínu zhruba půl míle od věznice. Mám připravený make-up, oblečení, nastoupená bude celá jednotka. První věc, o kterou se Joe chce postarat, jsou jeho vlasy. Nikdo mu je nedělal dva a půl roku,“ uvedl Love s tím, že poté zřejmě zajdou na pizzu a steak.

Jenže na nic z toho nedošlo. V úterý se Exoticovo jméno na seznamu, na kterém nechyběli rapeři Lil Wayne či Kodak Black nebo Trumpův bývalý blízký spolupracovník Steve Bannon, neobjevilo.

Honila hluchého psa, zasedl ji velbloud. Žena v USA si pomohla kousnutím do varlat

Koktejl

Exoticův trest ve výši 22 let tak zůstává v platnosti. Tento bývalý policista, country zpěvák a neúspěšný kandidát na prezidenta a guvernéra byl v roce 2019 shledán vinným ze 17 trestných činů týrání a zneužívání zvířat a 2 trestných činů přípravy vraždy. Zabít chtěl v roce 2018 svou nemesis, aktivistku a ochránkyni kočkovitých šelem Carole Baskinovou. Vraždu si však objednal u agenta FBI v utajení.

Jeho bizarní příběh se dostal do širšího povědomí i světové veřejnosti v roce 2020, kdy o něm Netflix natočil osmidílný dokument s názvem Pán Tygrů (Tiger King: Murder, Mayhem and Madness).

Reklama

Výběr článků

Načítám