Hlavní obsah

Elton John by nejraději zakázal církve

Právo, hof
LONDÝN

Britský hudebník Elton John vzbudil pořádný rozruch, když v rozhovoru pro nedělní Observer on Sunday pronesl velmi kontroverzní slova na adresu organizovaného náboženství, které dle něj nefunguje a snaží se šířit nenávist vůči homosexuálům.

Článek

"Úplně bych zakázal náboženství, ačkoli má své nádherné stránky," řekl.

Svůj názor zdůvodnil tím, že se podle něho církve vždy snažily vyvolávat nenávist vůči homosexuálům. "Dělají z lidí lemmingy plné nenávisti," dodal. Lemmingové jsou figurky ze starší počítačové hry, které se vyznačují totálním nedostatkem vlastního úsudku a vůle.

Učení Ježíše Krista prý Elton John obdivuje, ale jak vysvětluje, vadí mu religiózní spolky a společenství. "Faktem je, že organizované náboženství evidentně nefunguje," soudí.

Britský zpěvák, který se netají svou homosexuální orientací, je znám i svou prostořekostí. Před časem vzbudil pobouření na Tchaj-wanu, když okřikoval dotěrné fotografy, že jsou nevychovaná prasata. Odvážil si kritizovat i velkou popovou hvězdu Madonnu, že na koncertech zpívá z playbacku, a přesto jí diváci musejí platit horentní vstupné.

Reklama

Související články

Elton John odmítl adoptovat dítě

Elton John nechce adoptovat dítě, jak si přeje jeho partner David Furnish, s nímž je britský zpěvák od prosince loňského roku sezdán.

Elton John se zbavuje oblečení

Sir Elton John vyklízí svůj šatník a prodává více než 10 tisíc předmětů, které patří jemu a jeho příteli Davidu Furnishovi. Celý výtěžek poputuje na charitu.

Šaty Eltona Johna vydělaly 700 tisíc dolarů

Velká aukce, v níž se dražily šaty Eltona Johna, skončila nečekaně velkým úspěchem. Na konto jeho dobročinné nadace pro oběti AIDS přibylo v přepočtu skoro...

Výběr článků

Načítám