Hlavní obsah

"Džejár" z Dallasu se už smrti nebojí

Novinky, Korzo
LOS ANGELES

Larry Hagman, někdejší proslulý "džejár" z televizního seriálu Dallas, odmítl podstoupit druhou transplantaci jater. Dvaasedmdesátiletý americký herec to odůvodnil tím, že se smrti již neobává.

Foto: Aleš Rudl

Jiráskův dub v Hodkovičkách nám připomíná věhlasného literáta Aloise Jiráska. Do celopražské databáze významných stromů byl zařazen v roce 2014.

Článek

Před devíti lety, kdy mu lékaři voperovali první darovaná játra, přitom dělal vše pro to, aby ho lékaři zachránili. Dokonce byl ochotný za játra zaplatit stovky tisíc dolarů. Jeho problémy to zcela nevyřešilo, a tak prohlásil, že by už nikdy nechtěl podstoupit další operaci, která by mu od potíží pomohla.

"Nikdy bych další transplantaci nepodstoupil, i kdyby to znamenalo, že budu žít třeba dalších dvacet let. Konce se již neobávám. V každém případě, ať už s vámi lékaři dělají i zázraky, stejně musíte jednou zemřít," řekl odvážně Hagman.  

V Dallasu začal pít

Za hercovy zdravotní problémy a v konečném důsledku i transplantaci jater může paradoxně seriál, který z něj udělal hvězdu. Larry totiž právě při natáčení Dallasu přičichl k alkoholu a jeho stínu se nezbavil až do doby, kdy mu lékaři začátkem devadesátých let oznámili, že má zdevastovaná játra.

"Když natáčíte permanentně v domě a v kanceláři, kde je nadmíru dobře vybavený bar, a máte ještě k tomu předepsané scény, v nichž popíjíte, pak vás to prostě svádí k sáhnutí po skleničce i mimo záběr kamer. Alespoň to byl můj případ," konstatoval Hagman.

Reklama

Výběr článků

Načítám