Hlavní obsah

Dvouletá holčička zázračně přežila srážku vysokorychlostních vlaků

Novinky, Markéta Klánská
Wen-čou

Dvouletá holčička jako zázrakem přežila sobotní nehodu rychlovlaků v Číně. Podstoupila léčbu v dětské nemocnici ve Wen-čou, ve východní čínské provincii Če-ťiang, a v neděli večer opět nabyla vědomí. Zdá se, že bude v pořádku, ale rodiče, kteří zemřeli při nehodě, jí už nikdo nevrátí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Záchranáři vysvobodili z trosek čínského rychlovlaku dvouletou holčičkuVideo: Reuters

 
Článek

Malá holčička Wej-i Siangová byla zachráněna v neděli kolem čtvrt na šest večer, když záchranáři odklízeli trosky vagónu vysokorychlostního vlaku ze sobotní nehody, při které podle agentury Reuters zemřelo nejméně 38 lidí a 192 bylo zraněno. Stala se tak úplně posledním zachráněným, koho hasiči z trosek vytáhli.

Vážně zraněné dítě bylo okamžitě přepraveno do nemocnice na rychlé ošetření a následně převezeno do dětské nemocnice ve Wen-čou na operaci. Náročný chirurgický zákrok začal v neděli ve 22:30 a skončil v pondělních brzkých ranních hodinách. Operace proběhla úspěšně a Wej-i byla převezena na jednotku intenzivní péče.

„Malá holčička při nehodě utrpěla několik zranění, včetně pohmoždění plíce. Po nočním chirurgickém zákroku je stabilizovaná. Levou nohu však zatím nemá zcela v pořádku. Provedli jsme dekompresi, ale barva prstů na noze stále nevypadá dobře. Pokud jí v nohách začne opět proudit krev, o nohy nepřijde,“ řekl agentuře Reuters doktor Kuo-čchüan Pchan.

Wej-i však nemá zdaleka vyhráno. Při nehodě totiž přišla o oba své rodiče.

„Oba rodiče zemřeli. Zprávu o smrti otce jsme dostali v neděli kolem sedmé večer. Kolem desáté večer téhož dne pak zemřela i její matka,“ řekl I-chua Siang, dědeček dvouleté Wej-i.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám