Hlavní obsah

Donald Trump s kočárkem jezdit nebude

Právo, dr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Pro miliardáře, podnikatele, šoumena a jednu z nejjasnějších stálic newyorského společenského nebe Donalda Trumpa (59) byl letošní 22. leden zvláště slavnostní.

Článek

Přijel do svého nádherného sídla v Palm Beach na Floridě s obrovskou kyticí nádherných květin. Slavil šťastné výročí - před rokem řekl na pohádkové svatbě se 450 hosty ano své třetí ženě, krásné slovinské modelce Melanii (35).

Ta jen září. Čeká jeho dítě. Má se narodit už v březnu. Rok, který uplynul od svatby, byly podle ní nekonečné líbánky, protože, jak řekla: "Donald je ten nejromantičtější muž, kterého jsem kdy poznala."

Chce být guvernérem

Donaldovi, kterému bude v červnu šedesát, přidala vyhlídka na páté otcovství další energii. Má jí zapotřebí. Uzavírá miliardové obchody, je známý jako autor několika knih a v současné době vystupuje v úspěšné reality show televize NBC The Apprentice (Učeň) a ještě stačí udávat tón v módě.

Šaty, obleky, košile a vázanky z jeho módní firmy se s velkým úspěchem prodávají i v prestižním newyorském obchodním domě Macy´s. To však není všechno. Má i politické ambice a jak se v New Yorku proslýchá, chce kandidovat v příštích guvernérských volbách.

Přestože bude mít už páté dítě, zvěst o tom, že bude otcem, ho tak trochu vyvedla z míry. Jak prozradila jeho žena, když mu řekla, že bude tatínkem, musel si sednout. "Čekal jsem, že budeme mít děti, ale netušil jsem, že to bude tak rychle," dodal na vysvětlení Donald.

I když je zamilovaný jako dvacetiletý mládenec, své mladé a krásné manželce kávu do postele nenosí. "Vstávám velmi brzy, kolem páté. Pak si čtu noviny, dívám se na televizní zprávy a v 6.30 už jedu za svými povinnostmi. A to Melania ještě spí."

Fantastický táta, obdivuhodná matka

To však nic nemění na Donaldových kvalitách. V rozhovoru pro společenský magazín People se Melania dušovala, že i když nečeká, že Donald bude pravidelně jezdit po Páté avenue s kočárkem, přesto bude fantastický táta. A stejně lichotivé mínění má i její manžel o ní: "Bude to obdivuhodná matka, milující, velmi laskavá, a přitom přísná." A i když už vědí, jestli to bude kluk nebo holka, nikomu to ještě neprozradili.

Ani s pátým dítětem však Donald Trump svůj způsob života měnit nehodlá. Je workoholik. V newyorských podnikatelských kruzích si vysloužil přezdívku Donald Velký. Začal v sedmdesátých letech u svého otce, ale brzy si založil vlastní firmu. Byl tak úspěšný, že už v roce 1982 postavil velkolepý mrakodrap Trump Tower, jednu z dominant New Yorku. Stal se také miláčkem bulvárů, které věnovaly pozornost každému jeho kroku.

Bojí se lidem podat ruku

Jeho soukromý život jim k tomu ostatně dával spoustu příležitostí. Od roku 1977 do roku 1992 byla jeho manželkou česká modelka Ivana Zelníčková, s níž má tři děti - Donalda, Ivanku a Erika. Po rozvodu si vzal Marlu Maplesovou, která mu porodila dceru Tiffany. Žili spolu od roku 1993 do roku 1999. Jeho třetí ženou je od ledna 2005 Melania Knaussová.

A jako správný miliardář je také podivín. Možná se zhlédl v legendárním Howardu Hughesovi, který byl známý chorobnou čistotou a měl přímo panickou hrůzu podat někomu ruku. Před lety to Trump vysvětlil časopisu Time. Řekl: "Myslím si, že potřásání rukou je barbarství. Můžete tak dostat chřipku a kdoví ještě jakou jinou nemoc."

Reklama

Související témata:

Související články

Donald Trump se stane popáté otcem

Devětapadesátiletý miliardář Donald Trump se stane opět tatínkem, jeho pětatřicetiletá manželka Melania Knaussová je těhotná. Ve čtvrtek to potvrdila jeho...

Výběr článků

Načítám