Hlavní obsah

Domino přináší Francouzovi zvláštní uspokojení

Novinky, pal

Spousta času a práce na to, aby se postavila složitá konstrukce. A pak během chvilky je z toho zase jen beztvará hromada. Francouz, který propadl dominu už jako dítě, dokáže postavit neuvěřitelné konstrukce.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na jednu stavbu potřebuje Benjamin Crouzier tisíce kostek dominaVideo: Caters News / Crouzier Benjamin , AP

 
Článek

Třicetiletý Benjamin Crouzier z Paříže propadl dominu už ve svých pěti letech. Od té doby tráví svůj volný čas tím, že staví stále složitější a složitější konstrukce. Vytváří repliky budov, mosty, arény i obrovské věže.

Nejluxusnější domino na světě stojí čtyři milióny korun

Muži

Sbírka dominových kostek se mu rok od roku rozšiřuje a jeho plány do budoucna jsou stále ambicióznější. „Rád bych zkusil postavit budovu ve stylu římských akvaduktů,“ svěřil se pro agenturu AP.

Stavba mu zatím zabrala nejdéle čtyři dny v kuse. To vše pak zbořil jedinou kostkou během pár vteřin. V hlavě teď nosí projekt velkého římského Kolosea.

Řím turistům otevře vršek Kolosea. Výhledy jsou úchvatné

Cestování

„Chci postavit koloseum na čtyřech pilířích, kdy při pádu nejprve půjdou k zemi dva spodní pilíře a bude vidět jeho vršek, jak balancuje chvíli před tím, než půjde k zemi,“ svěřil se Crouzier se svými plány.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám