Hlavní obsah

Dobře zaparkovaný džíp zachránil rodinu před katastrofou

Novinky, tcs

Když Glen Sharpe minulý pátek parkoval svůj vůz před domem své matky v Massachusetts, ještě netušil, že za pár hodin bude děkovat všem svatým za to, jak dobře zaparkoval. Bouřka totiž vyvrátila obrovský strom, který se zasekl o zaparkované auto. Nebýt džípu, rozdrtil by velikán dřevěný domek i lidi v něm.

Foto: Profimedia.cz

Jeep Grand Cherokee (ilustrační foto)

Článek

Sharpe v pátek přijel navštívit svou sestru a matku v East Warehamu, aby jim pomohl ve zdraví přežít nebezpečné počasí, které se kvapem blížilo. V severovýchodní oblasti Spojených států totiž v těchto dnech řádil takzvaný Nor’Easter.

Tak se nazývá rozsáhlý bouřkový systém, který pravidelně sužuje východní pobřeží Spojených států a Kanady. Název je odvozen podle směru větru, který na pevninu vane ze severovýchodu.

Ten den, kdy Sharpe přijel za svou matkou, opravdu přišla obrovská bouřka, při které muž nevědomky nejspíš zachránil život matce a sestře tím, jaké si vybral místo k parkování svého vozu. Během bouře se totiž mohutný strom stojící vedle příjezdové cesty vyvrátil z kořenů a začal padat směrem k dřevěnému domku.

K tragédii chybělo málo

„Náhle se ozvala strašlivá rána, jako by celý dům explodoval,“ sdělila televizi CBS Sharpeova matka Deborah Watsonová, která se v tu chvíli nacházela se svou dcerou v ložnici. Tedy přímo v místech, kam by dopadl kmen stromu nebýt zaparkovaného džípu.

Strom se při svém pádu zarazil o kapotu auta a zůstal nehybně viset nad střechou domu. „Kdyby tam to auto nebylo, měli byste teď úplně jiný příběh,“ sdělil šťastný Sharpe novinářům.

V následujících dnech bude strom odstraněn, Sharpe doufá, že mu novou kapotu proplatí pojišťovna, i když podle svých slov po tak silném zážitku na peníze vůbec nemyslí. A i kdyby mu snad pojišťovna škodu neproplatila, zřejmě lze očekávat, že se mu ozve reklamní oddělení automobilky, jejíž vůz dokáže zastavit padající strom.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám