Hlavní obsah

Do největší honičky světa se zapojilo 2500 policistů

ÓSAKA

Největší policejní honičku se zločincem mohli zažít na vlastní kůži obyvatelé japonské Ósaky. Příslušníci bezpečnostních jednotek totiž vyrazili za 27letým kriminálníkem v neuvěřitelném počtu téměř 2,5 tisíce mužů.

Článek

Městem se rozběhlo 2 000 mužů, zatímco na cestách po hříšníkovi pátralo 460 vozidel, které doplňovala jedna policejní helikoptéra.

Hirofumi Fukuda se stal štvancem poté, co fyzicky napadl hned několik policistů. Dopustil se tak trestného činu napadení veřejného činitele, za což mu hrozí vysoký trest. Jenže původně malá honička se začala rozrůstat geometrickou řadou, takže Ósaka brzy zažila největší světový hon na zločince.

Do dvouhodinového závodu se nakonec zapojilo 2 240 mužů a žen ve službě. Policii zavolali nejprve svědci, kteří viděli Fukudu řítit se bezhlavě ulicemi města, přičemž zcela ignoroval signalizace semaforů. Když se k jeho autu přiblížil policejní vůz, muž okamžitě šlápl na pedály a zmizel v provozu.

Honička skončila ve chvíli, kdy Fukuda se svým autem narazil do pilíře mostu. Utrpěl mírná zranění, zatímco ze strany policie nebyl hlášen jediný škrábanec. Teď ho čeká soud a po něm zcela jistě vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám