Hlavní obsah

Do golfisty se na hřišti zakousl krokodýl, pustil až po přejetí vozíkem

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský turista Dougie Thompson si chtěl na dovolené v mexickém Cancúnu užít poklidné golfové odpoledne, ale nakonec byl rád, že přežil. Z křoví vedle hřiště se totiž vynořil krokodýl, zakousl se mu do nohy a snažil se ho odtáhnout pryč. Na pomoc přispěchali kamarádi, kteří do krokodýla začali mlátit holemi. Zabralo ale až přejetí golfovým vozíkem, napsala agentura Reuters.

Na golfovém hřišti zaútočil na turistu krokodýlVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Thompson přiletěl do Mexika na svatbu svého kamaráda. Společně s několika ostatními přáteli si šel zahrát golf.

„Můj míček byl v bunkeru, asi tři nebo čtyři metry od hustého křoví. Netušil jsem, že je za ním voda. Odehrál jsem míček a uslyšel jsem za sebou nějaký zvuk. Obrovský krokodýl se mi zakousl do stehna,“ popsal 58letý muž situaci pro britský list Daily Mirror.

Moje noha vypadala jako výloha řeznictví
řekl Dougie Thompson

Krokodýl, jenž měřil asi 3,5 metru, se pokoušel kořist odtáhnout pryč, ale naštěstí byli nablízku přátelé. Jeden z nich začal zvíře tlouct holí, ale nepomáhalo to. Podle mexických médií pustil až v okamžiku, kdy přes něj zbývající dva kamarádi začali přejíždět golfovým vozíkem.

„Trochu otevřel svou pusu a kamarádi mě malinko povytáhli, ale on chňapnul znova a kousl mě až do oblasti kyčle. Pak najednou přestal,“ řekl Thompson. Krokodýl pak začal útočit na golfový vozík.

Bylo potřeba 200 stehů

Brit byl ošetřen v nemocnici v Cancúnu. Jeho příbuzní mu poté zařídili transport do Toronta, kde momentálně žije. Rány na noze a v oblasti pasu si vyžádaly údajně kolem dvou set stehů.

„Krokodýl mi potrhal celý stehenní sval. Moje noha vypadala jako výloha řeznictví,“ okomentoval Thompson svá zranění a dodal, že měl obrovské štěstí, protože původně měli jít na golf jen ve dvou. „Pokud by se tak stalo, jen jeden kamarád by mě nezachránil. Krokodýl by mě odtáhl do vody a dal si mě k snědku,“ řekl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám