Hlavní obsah

Divočáci v lese objevili kokain, rozházeli ho a vyšňupali

Novinky, nčs

Nečekanou pomoc v boji proti drogovým dealerům uvítali italští policisté v Toskánsku. Stádo divokých prasat tam objevilo tajnou lesní skrýš plnou kokainu v hodnotě v přepočtu zhruba půl milionu korun, uvedl server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Divočáci objevili balíčky s kokainem ukryté pod zemí v toskánských lesích. Když se zvídavá zvířata dostala do vodotěsných balíčků, bílý prášek nejenže rozházela všude okolo, ale část také vyšňupala.

Policie na nezvyklé odhalení úkrytu přišla díky následně napíchnutým telefonům podezřelých mužů.

Tři Albánci a jeden Ital byli totiž delší dobu sledováni pro podezření z obchodu s drogami v oblasti poblíž měst Arezzo a Siena. Tam měli podle policie v nočních klubech prodávat zhruba dva kilogramy drogy každý měsíc, přičemž za jeden gram zhruba 85procentního kokainu si účtovali 80 až 100 eur (přibližně 2500 korun).

Atlantik za měsíc vyplavil na pobřeží Francie stovky kilogramů kokainu

Evropa

Díky monitorovaným rozhovorům policie zachytila nářek skupiny nad zničenými balíčky v hodnotě zhruba 500 tisíc korun. Všechny čtyři muže zadržela, dva z nich poslala do vazby a dva do domácího vězení.

Jinak přemnožení divočáci, jejichž populace se v Itálii od roku 2015 zdvojnásobila, tak tentokrát pomohli policii v boji se zločinem.

Reklama

Výběr článků

Načítám