Hlavní obsah

Digitální prázdniny: Pětina dovolenkářů si bere notebook

Novinky, ABC news, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Digitální doba je neodvratně tu. Každý pátý Američan si bere s sebou na dovolenou notebook a 40 procent dovolenkářů si v průběhu svého volna alespoň kontroluje e-mailovou schránku. Přitom právě neschopnost "vypnout" alespoň na několik dní a odpočívat je dost možná klíčem ke mnoha vážným onemocněním.

Článek

David Ulrich pracuje pro zabíhající se firmu, která se zabývá IT poradenstvím. Takže ví o digitální revoluci víc, než většina ostatních lidí. Technologiemi žije i ve chvílích, kdy by měl mít volno. Se svou ženou, právničkou, si vzali dovolenou a společně s dětmi odletěli na Kostariku.

"Měli jsme být milióny kilometrů od práce, ale já i žena jsme si vzali laptopy a mobilní telefony. Měli jsme s sebou tolik elektroniky, že bychom si mohli otevřít prodejnu. Každý z mých klientů je totálně závislý na svém elektronickém vybavení. Potřebují mě mít v případě nouze stále na dosah," řekl Ulrich. Milióny Američanů se s jeho tvrzením shodují a něco podobného již také zažili.

"To není fenomén související s prací. Je to fenomén úzce související s komunikací. Mnoho lidí, kteří laptopy a mobilní telefony nikterak vážně nepotřebují, si je na dovolené stejně berou," řekl Geoffrey Godby z Penn State University.

Lidé si tak na dovolené často dobíjejí baterie do notebooků a mobilních telefonů, místo toho, aby se starali o dobíjení vlastních baterií, které nejsou vyměnitelné.

Reklama

Výběr článků

Načítám