Hlavní obsah

Diana prý zemřela kvůli těhotenství

LONDÝN

Princezna Diana zemřela, protože čekala dítě s přítelem Dodi al Fayedem. Alespoň to tvrdí otec Dodiho, Mohamed al Fayed, který znovu rozpoutal spekulace o vražedném spiknutí proti princezně.

Článek

"Byli jsme si s Dianou blízcí a vím hodně věcí, které ukazují, že nešlo o nehodu," řekl Mohamed al Fayed. "Jednou z věcí, která se prokáže, bude to, že Diana byla s mým synem těhotná.

Mohamedovu tezi prý prokáže či vyvrátí další vyšetřování nehody v Paříži, při níž Diana v roce 1997 zemřela. Jeho tvrzení by mohl podpořit francouzský právník, který se na vyšetřování podílí.

Podle něj se Diana své těhotenství těsně před havárií chystala zveřejnit. "Dozvíte se velké překvapení," řekla týden před osudnou havárií Diana novinářům.

Aby se zabránilo následnému sňatku s muslimem, měla být zorganizována princeznina vražda. Pokud by dítě skutečně porodila, britská královská rodina by byla poškozena.

Dokumenty, které na tuto skutečnost prý poukazují, nyní zkoumá bývalý metropolitní policejní šéf Lord Stevens. Britská královská rodina k tvrzení zatím nevydala žádný oficiální komentář.

Reklama

Související témata:

Související články

Diana nesnášela sex s princem Charlesem

Další ze skandálních odhalení přinesla vzpomínková kniha Diana: Poslední slovo, kterou sepsala Simone Simmonsová (49) a jejíž pasáže tento týden začal průběžně...

Výběr článků

Načítám