Hlavní obsah

Diana Kobzanová se prozatím vyhnula soudu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Krajský soud v Hradci Králové odložil soudní jednání vedené proti neposlušné miss Dianě Kobzanové na dobu neurčitou. Původně se mělo konat 5. února 2004, vrchní soud v Praze však na žádost právního zástupce žalované musí nejprve rozhodnout o místní příslušnosti konání soudu.

Foto: Archiv MČ Praha 5

Evropský den u Anděla se konal již v minulých 13 letech a vždy jej navštíví tisíce lidí.

Článek

Diana Kobzanová (22), Miss České republiky 2001, nafotila minulý rok sérii aktů pro pánský časopis Leo, čímž porušila smlouvu se společností Art Production K./2, majitelem a provozovatelem oficiální soutěže Miss ČR. Platnost podepsané smlouvy by měla vypršet až v roce 2005, do té doby se Kobzanová měla hanbatého focení vyvarovat.

Přesto však bývalá miss neodolala zajímavé a finančně výhodné nabídce magazínu Leo a směle nafotila snímky, které rozdmýchaly vlnu nevole především ze strany zástupců APK./2.

Statisíce by mohla dostat nadace

Vzniklou kauzou bylo poškozeno dobré jméno soutěže, proto byl Kobzanové odebrán titul Miss ČR 2001. Společnost APK./2 v zastoupení Miloslavem Zapletalem na ni podala žalobu a požaduje náhradu nemajetkové újmy ve výši 750 tisíc korun.

"Pro žalovanou částku 750 000 Kč se žalobce rozhodl na základě informací, že žalovaná Diana Kobzanová přibližně takovou částku získala za fotografie, na nichž je obnažená," vysvětlil Miloslav Zapletal.

"Pokud pořadatelé Miss ČR soudní spor vyhrají a žalovaná částka jim bude uhrazena, rozhodli se ji věnovat Nadačnímu fondu onkologického oddělení FTN na prevenci a léčbu rakoviny prsu," dodal prezident soutěže a ředitel APK./2.

Kobzanová vše popírá

Skutkovou podstatu však žalovaná tvrdošíjně popírá. Tvrdí totiž, že v době, kdy dala svolení k uveřejnění kontroverzních fotografií, už vůči APK./ 2 neměla žádné smluvní závazky.

Zároveň se nechala slyšet, že díky případnému soudnímu jednání alespoň vyjdou najevo některé protiprávní praktiky, které jsou údajně na soutěži Miss běžné. Jakékoliv narušování soukromí, na které Kobzanová v minulosti narážela, však Zapletal vždy vyvracel. V historii soutěže prý odmítly smlouvu podepsat jen tři soutěžící dívky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám