Hlavní obsah

Devítiletý Belgičan dokončuje bakalářská studia

Devítiletý belgický chlapec Laurent Simons se chystá příští měsíc dokončit studia na univerzitě v nizozemském Eindhovenu, kde získá bakalářský titul elektroinženýra. Informovala o tom televize CNN. Simons, který má IQ 145, tak překoná dosavadní rekord Američana Michaela Kearneyho, jenž získal bakalářský titul z antropologie v roce 1994 ve svých 10 letech.

Foto: Profimedia.cz

Malý Laurent Simons se svými rodiči Alexanderem a Lydií na fotografii z loňského července.

Článek

„Jde o nejrychlejšího studenta, jakého jsme kdy na univerzitě měli,“ řekl CNN Sjoerd Hulshof z univerzity v Eindhovenu. Podle něj měl Simons individuální studijní plán, podobně jako ho mají třeba vrcholoví sportovci.

Laurent Simons začal chodit do školy, když mu byly čtyři roky. V šesti letech zahájil středoškolská studia, která dokončil loni, když mu bylo osm. Poté nastoupil na univerzitu.

Dvanáctiletého génia přijali na dvě vysoké školy

Koktejl

Rodiče malého Laurenta televizi CNN řekli, že nechápou, jak se z jejich syna stalo zázračné dítě. „Když jsem byla těhotná, jedla jsem hodně ryby,“ uvedla s úsměvem matka Lydia. „Nechceme ale, aby se bral příliš vážně. Dělá to, co ho baví,“ dodal otec Alexander. Podle něj si Laurent kromě studia i užívá života jako ostatní děti, nejradši si hraje se svým psem.

Malý génius z Belgie už také dostal řadu nabídek od různých univerzit. V plánu má studium medicíny a v budoucnu by se chtěl věnovat vývoji umělých lidských orgánů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám