Hlavní obsah

Devět let po smrti otce se narodil syn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

V Rusku se narodilo dítě devět let po smrti svého biologického otce. Neuvěřitelný případ babičky Jekatěriny Zacharovové, která se rozhodla nechat zplodit vlastního vnuka ze zmražených pohlavních buněk svého mrtvého syna, zveřejnila ruská televize NTV.

Článek

Malého Georgije porodila náhradní matka, a zamotala tak hlavu právním expertům, protože takový způsob příchodu občanů na svět ruský právní řád prostě nezná.

Georgijův biologický otec Andrej Zacharov podlehl před devíti lety rakovině v nemocnici v izraelském Tel-Avivu. Tamní pacienti povinně odevzdávají vzorky pohlavních buněk ke zmrazení.

Vnuk se narodil před dvěma měsíci

Když se to Jekatěrina Zacharovová dozvěděla, rozhodla se podstoupit administrativní martyrium a nakonec získala buňky i pomoc ruských specialistů. Její vnuk se narodil už před dvěma měsíci.

Podle lékařů nebyl "vznik dítěte" problém. "Z pohledu naší technologie nešlo o nic složitého, je to ale komplikovaná životní situace," poznamenal Sergej Balezin, vedoucí laboratoře ruského Střediska umělého oplodnění.

Babička bude dítě vychovávat sama

O narození babičce řekli telefonem přímo z porodního sálu. "Málem jsem upadla do mdlob. Představte si to - kolik jsem se načekala, čím vším jsem prošla - a teď uslyším ten dětský pláč!" rozplývala se.

Vychovávat svého vnuka, který je prý věrnou kopií jejího syna, hodlá svérázná babička sama. A až vyroste, bude mu vyprávět historii jeho narození. Nebudou v ní žádní čápi, naopak bude o laboratorních zkumavkách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám