Hlavní obsah

Devadesátiletý český stařík plánuje plastiku uší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plastická chirurgie už pomalu přestává být oborem spojeným pouze s ženskou krásou. Rok od roku přibývá také mužů, kteří jsou ochotni zaplatit tisíce za vylepšení svého vzhledu. Ale aby se rozhodl podstoupit estetický zákrok 91letý muž, to je spíše výjimkou. Právě on však bude prvním klientem nové kliniky plastické chirurgie Emotions, již otevřela v Karlových Varech firma Černý Most. Čilý senior narozený v roce 1915 si tu chce nechat vylepšit své uši, řekl šéflékař kliniky Josef Němeček.

Článek

Patnáct žen na jednoho muže. Takový je zhruba současný poměr klientů plastických chirurgů. Přitom ještě před několika lety se mezi desítkami žen jen tu a tam objevil mužský zákazník. Podle Němečka je ale omyl spojovat plastickou chirurgii pouze se ženami. Nejde totiž jen o krásné postavy, ale také o pozvednutí sebevědomí. A to je právě případ prvního klienta kliniky Emotions, poznamenal Němeček. "Je to pán z Lounska, kterého celý život trápil problém odstávajících uší. Až před časem se rozhodl, že zákrok skutečně podstoupí, a ušetřil si na něj. Konečně si tak prý splní svůj sen," uvedl chirurg.

Novou kliniku si dnes prohlédl také herec Marek Vašut. Do Karlových Varů ho přivedl i byznys, neboť je obchodním partnerem společnosti Černý Most. Prý patří mezi potencionální klienty kliniky a patrně ho tu čeká za nějaký čas zákrok. "Čeká mě natáčení filmu Bestiář podle románu Barbary Nesvadbové. Budu hrát vypaseného ministra žrouta. Pokud budu muset kvůli roli skutečně tak přibrat, asi nezbude nic jiného, než abych si nechal tuk na klinice odsát," konstatoval Vašut.

Právě odsávačka podkožního tuku je přístroj, který bude na klinice velmi často v permanenci. Plastičtí chirurgové tady hodlají provozovat takzvanou tumescentní liposukci, což je šetrná metoda odstraňování tukové tkáně. Vyvinuta byla v krajině plastické chirurgii doslova zaslíbené - v USA. Provádí se v lokální anestezii a její bezbolestnost komentoval šéflékař Němeček: "Celý zákrok je poměrně dlouhý, trvá přes dvě hodiny. Ženy jsou ale v pohodě. Některé přitom dokonce posílaly SMS zprávy svým partnerům, jak výkon probíhá."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám