Hlavní obsah

Děti slavného lovce krokodýlů se už v útlém věku vrhají na krokodýly

Novinky, Markéta Kautznerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beerwah

Tuto sobotu začali pracovníci zoo Steva Irwina, zesnulého lovce krokodýlů, přemisťovat pět svých krokodýlích svěřenců. Australská zoo uvádí, že je tato práce určena jen těm nejzkušenějším, nebo těm, které může postrádat. Přesto se do akce zapojily i Stevovy malé děti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Děti slavného lovce krokodýlů se už v útlém věku vrhají na krokodýlyVideo: Reuters

 
Článek

Australský dobrodruh Steve Irwin proslul jako „lovec krokodýlů“ díky stejnojmennému pořadu, který se vysílal i v České republice. V roce 2006 ovšem zemřel, když mu jedovatý rejnok probodl hruď. S manželkou Terri měl dvě děti a jak se zdá, jablka nepadla daleko od stromu.

Velmi ochotně se totiž tuto sobotu zapojily do odchytávání krokodýlů. Za pomoci ostatních pracovníků se 12letá Bindi a sedmiletý Robert vlastními těly vrhli na krokodýla jménem Agro, aby ho dostali pod kontrolu.

Agro je hvězda zoo, která váží 600 kilogramů a měří přes 4,5 metru. V roce 1988 tohoto statného krokodýla odchytil v divočině sám Steve Irwin. Teď je Agro ve středních letech a obtížně snáší chladnější australské zimy, proto ho přesouvali do teplejšího jezera.

„Toto byl největší přesun krokodýlů, který jsme v naší zoo za posledních devět let absolvovali. A je to také první případ, kdy se zúčastnili všichni naši pracovníci,“ řekla agentuře Reuters majitelka zoo Terri Irwinová, která si prý práci se svými dětmi přímo užívá.

Reklama

Výběr článků

Načítám