Hlavní obsah

Desetiletý chlapec vzal rodičům auto a jel na nákup. Policii se pokusil ujet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nečekané rozuzlení měla pro zasahující policisty v americkém státě Ohio krátká honička s řidičem, který ujížděl rychlostí přes 100 kilometrů za hodinu. Za volantem totiž našli teprve 10letého chlapce.

Foto: Vojtěch Pospíšil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Chlapec vyrazil v neděli brzo ráno z domova a ujel necelých 20 kilometrů do města Fostoria, kde si chtěl koupit limonádu. K jeho smůle si ho ale všimla policejní hlídka, které bylo podezřelé, že vůz neustále brzdí, a navíc nemá rozsvícená přední světla.

Až příliš mladý řidič ale na výzvu k zastavení nezareagoval a místo toho se dal na útěk. Stanice WTOL-TV uvádí, že podle policie dosáhl rychlosti až 110 kilometrů za hodinu.

Jeho úprk ale neměl dlouhého trvání, narazil totiž do obrubníku a poškodil auto natolik, že další jízda nebyla možná. Hoch neutrpěl žádná zranění, stejně tak neublížil nikomu dalšímu.

Chlapec byl obviněn z útěku před policistou. Jeho rodiče zatím z ničeho obviněni nebyli, příslušné úřady se ale případem nadále zabývají a zvažují možnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám