Hlavní obsah

Desetiletý chlapec neudělal úkoly, otec ho za trest nechal žebrat na nádraží

Novinky, tcs

Když si lidé na jedné z železničních stanic v čínské Šanghaji povšimli malého dítěte se školní taškou žebrajícího o jídlo, zavolali policii. Překvapeným policistům pak chlapec sdělil, že ho na nádraží zanechal otec, aby mu udělil výchovnou lekci.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Případ se odehrál minulý čtvrtek v ranních hodinách. Dítě policistům řeklo, že je na nádraží asi 45 minut. „Otec mi řekl, abych tu klečel a žebral o jídlo,“ řekl policistům nejmenovaný chlapec podle čínského serveru Kankan News.

Strážníci vzali chlapce na policejní stanici a zavolali jeho matku. Ta policistům vysvětlila, že chlapec opakovaně nedělá domácí úkoly. Když její manžel dostal od učitele další zprávu o chybějícím úkolu, dopálil se a chtěl dát synovi lekci, jak dopadne, když se nebude dobře učit.

Podle serveru není jasné, zda a jaký trest otec dostal. Rodiče prý nicméně dostali varování, že takovéto tresty mohou ublížit dítěti a narušovat veřejný pořádek.

Tvrdé tresty dětí, které neposlouchají, nejsou v Číně ničím výjimečným, přesto tento případ vyvolal na sociální sítí Weibo pobouření.

Trest po čínsku. Neúspěšní zaměstnanci se museli plazit po kolenou

Koktejl

„Co si ten otec myslel? Kdyby se dítěti něco stalo, bylo by už na všechno pozdě,“ čílil se jeden z uživatelů. „Dokážu se vcítit do otce, který těžce pracuje a je rozzuřený na dítě, které se tak tvrdě nesnaží. Ale žebrání na nádraží je pro chlapce příliš nebezpečné,“ přisadil si další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám