Hlavní obsah

Deset nejšílenějších pojistek, které mohou vynést milióny

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Ochutnávač kávy Gannaro Pelliccio, který degustuje oblíbený nápoj pro firmu Costa Coffee, si nechal pojistit svůj jazyk na neuvěřitelných 10 miliónů liber (303 miliónů korun). Právě tento případ vyvolal zájem o další podivná pojištění. O deseti nejzajímavějších informovala pojišťovací společnost Lloyd´s a deník Daily Telegraph.

Článek

1) Úsměv za milióny

Lloyd´s pojistili úsměv herečky Ameriky Ferrery, hvězdy televizní show Ugly Betty (Ošklivka Betty), na deset miliónů dolarů (220 miliónů korun).

:. Herečka America Ferrerafoto: Profimedia

2) Miliardové pojištění letělo do vesmíru

V červnu 2004 byla přepsána historie, když do vesmíru vyletěla první vesmírná loď se soukromým vlastníkem. A na kolik byla pojištěná? V přepočtu zhruba na 2,2 miliardy korun.

3) Ochlupení hrudníku jako image

Pojišťovací firma musela přijít s přesnou klasifikací toho, co je ztráta ochlupení na hrudníku, a jasně tento termín definovat. O toto pojištění měli zájem ti, jejichž image či kariéra je na této části těla údajně zcela závislá. Podle pravidel společnosti Lloyd´s by tedy museli přijít při nějakém zranění o 85 procent ochlupení na hrudníku. Tato ztráta by navíc musela být potvrzena komisí trichologů.

4) Vinaři potřebují nos

V roce 2008 si nechal holandský vinař Ilja Gort pojistit svůj nos na pět miliónů euro (138 miliónů korun). Chtěl se tak pojistit proti případu, který by mohl zcela zničit jeho obživu.

5) I Santa Claus potřebuje pojištění

Brady White, profesionální Santa Claus, který již dlouhá léta dělá radost dětem v newyorském obchodním domě Macy´s, si nechal pojistit svou bradku. White chodí těšit i děti takových celebrit, jakou je například Pamela Andersonová.

6) Pojištění částí těl frčí

Firma pojistila prsty kytaristy skupiny Rolling Stones Keitha Richardse, nohy Marlene Dietrichové a podle jedné knihy se herečka Bette Davisová pojistila proti zešíření svého pasu.

:. Kytarista Rolling Stones Keith Richards si nechal pojistit své prstyfoto: Profimedia

7) Pojištění proti lásce a smíchu

Jedna filmová společnost se nechala na milión dolarů (22 miliónů korun) pojistit pro případ, kdy by se jedna z jejích hereček zamilovala a vdala během doby kontraktu se společností. Na začátku 20. století se pak prý nechali někteří lidé jdoucí do kina pojistit pro případ smrti způsobené nezastavitelným smíchem pří dívání se na film.

8) Někteří jsou si stále rovnější

Pojistit se mohou i řidiči vozů Formule 1. Ne každý však shodně. Ti na předních příčkách startovního pole v přepočtu i více než na 1,5 miliardy korun. Ti, kteří startují ze zadních míst, čeká ale pojištění maximálně na 15 miliónů korun.

9) Golfisté zkoušejí štěstí

Jamka na první úder je něčím, co se většině golfistů povede jen jednou v životě a mnohdy ani to ne. Lloyd´s prý poměrně pravidelně pojišťují golfisty pro tuto událost. V případě zázračného úderu si může golfista přijít na více než milión korun.

10) Šperky standardem

Hvězdy si nechávají často pojistit právě šperky a kdejaké cennosti. V roce 2004 pojistila firma během předávání Oskarů mnoha celebritám šperky v celkové hodnotě bezmála 820 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám