Hlavní obsah

Depardieu mladší si musí nechat amputovat pravou nohu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Guillaume Depardieu, dvaatřicetiletý syn slavného francouzského filmového herce Gérarda a sám vycházející hvězda stříbrného plátna, už nehodlá dál snášet bolesti v pravé noze, kterou si před lety těžce zranil při havárii na motorce. V rozhovoru pro francouzský týdeník VSD přiznal, že si ji raději nechá amputovat.

Foto: Jiří Vaněk

Hrad v Almeríi je druhým největším maurským hradem v Andalusii a jeho překrásné zahrady Vás zaujmou svým tajemným vzhledem, svou historií.

Článek

"Nic jiného s tím už nejde dělat. Jsem neustále pod dávkami morfinu. Nesnáším to. Během měsíce si budu muset koupit novou nohu," uvedl Guillaume Depardieu, který nedávno zazářil po boku svého otce v dramatické road-movie Aime ton pere (Miluj svého otce). Snímku, který nápadně připomíná rodinné drama, které Depardieu se svým synem také zažil.

Amputace lepší než neustálá bolest

Guillaume, který se s otcem Gérardem po eskapádách, v nichž nechyběly ani drogy, usmířil před čtyřmi lety, tvrdí, že má doslova příšerné bolesti v pravé noze. Nejhorší fáze podle něj přichází každý den po čtvrté hodině odpolední. Zuby prý zatíná tak silně, že za poslední rok přišel o polovinu stoliček.

Od havárie v říjnu 1995 prodělal Depardieu mladší celkem 17 operací pravé nohy. Loni v lednu se navíc v nemocnici nakazil rezistentním zlatým stafylokokem a od té doby se jeho zdravotní stav ještě zhoršil. Jeho otec se nechal slyšet, že by si raději se svým synem vyměnil místo, jen aby byl Guillaume zase zdráv.

Mladý muž, který je otcem dvouleté dcery Louise, se již dávno nemůže pohybovat jinak než za pomoci berlí. I přes své postižení se ale nestraní společnosti. Tento týden se například zúčastnil v jednom z kinosálů na pařížské Champs-Elysées předpremiéry filmu Bon Voyage (Šťastnou cestu), v němž pod taktovkou režiséra Jeana- Paula Rappeneaua hraje jeho otec Gérard.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám