Hlavní obsah

Delfín v akváriu na Floridě napadl cvičitelku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dramatický okamžik se odehrál v sobotu v akváriu Miami Seaquarium ve floridském Miami. Jeden z delfínů při představení napadl cvičitelku. Třikrát do ní silně narazil čumákem. Ženě se nakonec před zraky vyděšených diváků podařilo dostat do bezpečí.

Foto: Profimedia.cz

Delfíni v americkém akváriu Miami Seaquarium

Článek

Napadení cvičitelky delfínem se podařilo jednomu z návštěvníků zachytit na video. Na záběrech je vidět, jak třiadvacetiletý delfín Sundance, jenž v akváriu žije celý svůj život, cvičitelku během několika vteřin hned třikrát napadl.

Ženě se, včetně dalších dvou cvičitelů, kteří byli v tu chvíli rovněž ve vodě, nakonec podařilo dostat na břeh.

„Děti jásaly, myslely si, že je to součást představení. Dospělí ale viděli, že je něco v nepořádku. Bylo vidět, že se (cvičitelka) svíjela v bolestech,“ řekla tamní televizní stanici WPLG autorka videa Shannon Carpenterová.

Podle informací Daily Mailu byla cvičitelka po incidentu odvezena do nemocnice. K jejímu zdravotnímu stavu se však deník dále nevyjádřil.

Akvárium v pondělí vydalo prohlášení, kde uvedlo, že delfín a cvičitelka „se ve vodě během představení náhodně srazili“. Ačkoliv prý nedošlo k žádnému vážnému zranění, preventivně prý kontaktovali tamní bezpečnostní úřady.

Problémy už v minulosti 

Floridské akvárium je podle serveru stanice WPLG od června loňského roku vyšetřováno vládní agenturou USDA (United States Department of Agriculture) pro závažné porušování životních podmínek zvířat.

Dle agentury zde v minulosti zvířata krmili zkaženými rybami a kosatku jménem Lolita drží už 25 let v „rozpadající se nádrži“.

Na sobotní incident reagovala rovněž největší nezisková organizace bojující za práva zvířat na světě PETA.

„Čas akvária Miami Seaquarium, kde dlouho trpící delfíni vyžadují ochranu a kde jsou pracovníci pravidelně vystavováni nebezpečí, vypršel. PETA naléhá, aby tento park skončil s vykořisťováním delfínů a co nejrychleji je přesunul do vhodných útočišť, kde nebudou využíváni pro laciná představení, a rovněž tím předešel zraněním dalších osob,“ uvedla organizace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám