Hlavní obsah

Cyrilu Svobodovi se zalíbily maturantky

Novinky, Korzo
PRAHA

Ministr zahraničních věcí Cyril Svoboda si připomenul atmosféru u maturit. Na gymnáziu v Libni, které v minulosti navštěvoval, totiž studentům předával jejich vysvědčení a zároveň zavzpomínal na svá studentská léta.

Foto: P. Škop

likvidace bodavého hmyzu - sršňů

Článek

"Vždycky jsem byl spíše humanisticky orientován. Matematiku jsem zrovna neměl příliš rád. Ale nakonec jsem z ní odmaturoval také za jedna. Měl jsem vůbec z maturitního vysvědčení radost, protože bylo takové, že jsem věděl, že mohu pokračovat ve studiích na vysoké škole. Po maturitě jsme šli všichni do hospody naproti a tam jsme to pořádně oslavili," vyprávěl ministr.

Do Libeňského gymnázia Svoboda zavítal od vlastní maturity poprvé a byl příjemně překvapen, jak se škola změnila. Je zrekonstruovaná a chodí do ní více žáků i profesorů.

"Při předávání maturitních vysvědčení jsem byl gymnáziem přímo nadšen. Je krásné, má mnohem víc profesorů než za mých mladých let, a také maturantky se mi zdály hezčí než tenkrát," usmál se.  

Hodný student

Svoboda byl prý vcelku spořádaným studentem a vyhýbal se běžným rošťárnám, které páchali jeho spolužáci. Známé kouření za školou si vždy odpustil.

"Kouřit jsem zkusil ve čtrnácti letech, ale nedokázal jsem k cigaretám překonat odpor, a tak jsem nikdy vlastně kouřit nezačal. A dívky na gymnáziu? Nějaké ty tajné lásky asi byly, ale o tom ani dnes nechci mluvit," podotkl ministr.

Zástupce ředitele gymnázia Jiří Kosek potvrdil, že Cyril Svoboda byl spíše hodný a slušný chlapec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám