Hlavní obsah

Čtyřletý chlapec uvázl ve studni, vytáhli ho po 34 hodinách

Dramatický incident se odehrál během února ve městě Dewas v indickém státě Madhjapradéš. Čtyřletý chlapec tam spadl do studny, z níž ho záchranáři dlouhou dobu nemohli vyprostit. Po 34hodinovém úsilí a změně taktiky se jim záchrana nakonec podařila.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Čtyřletého chlapce vytáhli po 34 hodinách ze studnyVideo: AP

 
Článek

Čtyřletý Roshan, syn zemědělských dělníků, si hrál na poli u města Dewas, když spadl do jedné z tamních studní a uvázl v asi 12metrové hloubce v úzké šachtě. Rodiče mu sami nedokázali pomoci, a tak přivolali záchranné složky.

Na místo přijelo zhruba 60 záchranářů, veškerá snaha vymanit dítě ze studny byla však dlouho marná. Prvotní plán byl prokopat se k chlapci z boku, ten však ztroskotal, když zachránci narazili na skálu.

Všichni zúčastnění si byli dobře vědomi, že se jedná o hru o čas, neboť jak ukazovaly záběry z kamery vložené do studny, chlapec pomalu ztrácel vědomí.

Úspěšný byl ten nejbanálnější pokus

Jako úspěšný se nakonec ukázal na první pohled možná zoufalý, ale rozhodně ten nejjednodušší pokus o záchranu. Členové záchranného týmu spustili k chlapci lano a ten se ho s překvapením všech dokázal zachytit tak, že jej mohli pomalu vytáhnout nahoru.

Na místě se shromáždila celá řada vesničanů, kteří záchranu dítěte odměnili velkým aplausem. Roshan byl následně převezen do nemocnice a podle nejnovějších zpráv je jeho zdravotní stav stabilní.

Reklama

Výběr článků

Načítám