Hlavní obsah

Čtyřletá dívenka mluví sedmi jazyky

Senzací posledních dní se stala čtyřletá ruská dívenka Bella Děvjatkinová, která v talentové soutěži předvedla své velké nadání. Kromě mateřské ruštiny totiž hovoří hned šesti dalšími jazyky.

Čtyřletá Ruska zvládá hravě angličtinu a také dalších šest jazykůVideo: Novinky/AP

 
Článek

Bella z cizích jazyků zvládá angličtinu, němčinu, francouzštinu, španělštinu, čínštinu a arabštinu.

Na videu na ni mluví moderátor anglicky, ale v soutěži, v níž vystupují lidé s neobvyklými schopnostmi, jí kladlo otázky v různých jazycích hned šest rodilých mluvčích. Pro diváky to tak mohlo být nepřehledné, ale Bella to zvládala s přehledem.

S výukou jazyků začala holčička ve dvou letech, kdy u ní rodiče zkusili angličtinu. Bellu to začalo ohromně bavit, a tak postupně přidávali další jazyky, uvedla agentura AP. Dnes se u ní střídají rodilí mluvčí, s nimiž si své jazykové znalosti procvičuje.

Poté, co dívenka ohromila diváky v publiku a další milióny u televizních obrazovek a na internetu, se ale objevily i hlasy, že ji její rodiče okrádají o dětství. Ti však tato nařčení odmítají, výuka podle nich probíhá formou hry.

Zatím je předčasné odhadovat, zda se z Belly stane polyglot. Malé děti si totiž podle webu listu Komsomolskaja pravda jazyky osvojují poměrně snadno. Důležité ale pak je, zda si je udrží v dalších letech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám