Hlavní obsah

Co se stane s tělem bez konzumace přidaných cukrů a éček? Mladík natočil pokus na kameru

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žít bez přidaných cukrů a umělých éček. To si na měsíc vyzkoušel mladík Sacha Harland z Holandska. Pokus měl ukázat, co se stane s jeho tělem a zdravím. Průběh a výsledek přísné diety zdokumentoval a natočil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Mladík na měsíc vynechal jídla s přidanými cukryVideo: LifeHunters.TV, Newsflare.com

 
Článek

Zdálo se to jako tvrdý oříšek, protože cukry jsou dnes skoro úplně ve všem. Jen v láhvi ledového čaje se nachází deset kostek takzvaného „bílého zabijáku“. Místo sladkých limonád nebo piva tak mohl Sacha pít jen vodu či čerstvý džus.

Na začátku měsíce si zašel k lékařce, která zkontrolovala jeho kondici, včetně váhy, výšky krevního tlaku či cukru v krvi. A potom začalo odříkání.

Ze začátku to bylo podle Sachových slov dost těžké. „Je to teprve týden a už jsem mrzutý,“ komentoval průběh diety.

Více energie, nižší cholesterol

Po měsíci zdravého stravování bez éček a přidaných cukrů přišel Sacha k lékařce znova. „Cítím se víc fit. Mám více energie a zhubl jsem přes čtyři kila,“ popsal. Spolu s tím jeho krevní tlak klesl ze 135 na 125, cholesterol se mu snížil o osm procent, kleslo také množství cukru v krvi.

Nejtěžší byl podle mladíka první týden. „Zlepšilo se to, když si na to tělo zvyklo a detoxikovalo se,“ míní. V drastickém odříkání ale neplánuje pokračovat. „Ale vím, že mám na výběr,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám