Hlavní obsah

Čínskému batoleti rostla na plících tráva

Novinky, Famous.cz
PEKING

Čínští chirurgové operovali desetiměsíční holčičku s plicní chorobou a objevili jí v dýchací soustavě rostoucí trávu. O bizarním případu informoval čínský deník Dahe Daily. Podle něj si dívenka prošla řadou léčebných procedur, než se rozhodli lékaři operovat a objevili skutečnou příčinu zdravotních komplikací.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Článek

V nemocnici jejího domovského města Čoukou se rozhodli léčit zápal plic. Ale ani po několika dnech medikace problémy neustupovaly. "Tak jsme dítě vzali do jiné nemocnice v hlavním městě," potvrdil deníku otec Han.

V nemocnici při Univerzitě v Čeng-čou lékař určil, že se jedná o pyopneumotorax - nahromadění hnisu a vzduchu v pohrudniční dutině. Ale léčba nezabírala a zdravotní stav se stále zhoršoval. Poslední možností tedy byla operace.

"Byli jsme překvapeni, když jsme našli tři centimetry dlouhý kousek trávy rostoucí na její pravé plíci," uvedl pro Dahe Daily šéf operatér Li Qun.

Jakmile byla klíčící rostlina odstraněna, zdravotní stav se ihned zlepšil. Rodiče si myslí, že dívenka vdechla semínko trávy na zahradě, kde si v trávě stejného druhu hrává. Semeno v plicích vyklíčilo a začalo růst.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám