Hlavní obsah

Číňanka žila 64 let s kulkou v hlavě

Novinky, Famous.cz
PEKING

Sedmasedmdesátiletá důchodkyně z čínského města Šujang připravila lékařům téměř mrtviční překvapení, když za nimi přišla s bolestmi hlavy. Rentgen totiž odhalil, že v jejím mozku si hoví kulka ze střelné zbraně. A podle výpovědi postižené Gang-jing Jinové tam sídlila neuvěřitelných 64 let.

Článek

Lékaři z provincie Jiang-su nevěřili svým očím. "Byli jsme tak překvapení, když jsme zjistili, že má v hlavě kulku," svěřil novinářům syn Ženg-bang Wang.

Jinová si později vzpomněla, že byla střelena do hlavy japonskou armádou v roce 1943 během druhé světové války.

"Bylo mi třináct, žili jsme u dráhy ve městě Šu-žu. Jedno odpoledne v srpnu mě matka požádala, jestli bych neodnesla jídlo otci a jeho kolegům, kteří válčili s Japonci. Ti mě ovšem spatřili. Běželi za mnou a zahájili palbu. Kulka prošla kolem mého pravého ucha. Spadla jsem na zem a ztratila vědomí," vyprávěla důchodkyně.

Z bezvědomí se probrala až doma, kde jí na ránu matka přikládala bylinné léky. Ty ji dokázaly udržet při životě a umožnily jí dočkat se dospělosti a vlastních potomků. Střela předtím, než skončila v její hlavě, prošla rukou jednoho z vojáků, tím se zbrzdila a nezpůsobila v hlavě žádná vážná poškození.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám