Hlavní obsah

Číňané měli na jeden den možnost "vidět dvojmo"

– PEKING
Novinky, jky, Novinky, China View

Do čínského Pekingu se v pondělí sjelo více než 650 dvojčat z celé Číny. Sourozenecké páry se sešly u příležitosti čtvrtého ročníku pekingského kulturního Festivalu dvojčat, který se již stává tradicí. Na slavnostech se dokonce objevilo i několik trojčat.

Článek

Když procházely některé sourozenecké páry po červeném koberci, měl člověk často opravdu pocit, že vidí dvojmo. Dvojčata tuto skutečnost často ještě zvýrazňovala shodným oblečením, které skvěle dotvářelo výsledný efekt.

Na festival přivedlo své děti ukázat mnoho pyšných rodičů. Foto: profimedia

"Cítím se jako hvězda," řekla pětiletá Jü-fej Wangová, která na festival dorazila se svými rodiči a sestrou Jü-tchung. Ze sourozeneckých párů bylo vybráno deset dvojčat, která vytvořila štafetu s fiktivní olympijskou pochodní a vše bylo zakončeno zpěvem sloganů symbolizujících nadcházející OH v Pekingu.

Když se vydaří dvě sestry... Foto: profimedia

Mezi dalšími aktivitami, které na Festivalu dvojčat nechyběly, jsou tanec či bojová umění.

"Někdo by mohl hledat podobně talentovaná trojčata jako jsme my, a tak doufáme, že na sebe na tomto festivalu trochu upoutáme pozornost svými výkony," řekl student gymnázia Sin Li, který dorazil se svými sestrami Ťing a Miao. Trojčata nechyběla již i na předchozích třech festivalech. 

Čtyři páry dvojčat působí na fotografii velmi kuriózním dojmem. Foto: profimedia

První pekingský Festival dvojčat se konal 2.října roku 2004 a přitáhl tehdy o něco více než 500 dvojčat. Číňané berou narození dvojčat jako znamení štěstí. Vše, co je dvojité, preferují před tím, co je jednotlivé. Proto také přejí novomanželům vždy "dvojité štěstí".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám